Πώς κόβουμε τα μυρωδικά;

Πώς κόβουμε τα μυρωδικά

Υπάρχει κάτι καλύτερο από μια χούφτα φρέσκο βασιλικό στη σάλτσα ντομάτας ή λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός στη σάλτσα πέστο; Τα φρέσκα μυρωδικά είναι ο καλύτερος τρόπος να αναδείξετε κάθε πιάτο. Λίγο δεντρολίβανο, θυμάρι ή ρίγανη μπορούν να κάνουν θαύματα στο ψάρι, το κοτόπουλο ή τη σαλάτα.

Πολλοί οικιακοί μάγειρες δεν γνωρίζουν πώς κόβουμε τα μυρωδικά. Υπάρχουν διάφορες κοπές οι οποίες δεν είναι όλες κατάλληλες για τα μυρωδικά. Σήμερα θα μάθουμε τον σωστό τρόπο για να κόβουμε τα μυρωδικά.

Αρχικά, ξεκινάμε με το μαχαίρι. Επιλέξτε ένα μεσαίου μεγέθους μαχαίρι, που σας επιτρέπει να το ελέγχετε καλύτερα. 

Η καλύτερη κοπή  για πλατύφυλλα μυρωδικά όπως βασιλικός, μέντα, κόλιανδρος, είναι η λεγόμενη chiffonade (σιφονάντ).

Αφαιρούμε τα φύλλα από τα κοτσάνια. Για πιο έντονη γεύση, μπορούμε να ψιλοκόψουμε τα κοτσάνια και να τα πασπαλίσουμε στο φαγητό. Σκουπίζουμε ταμποναριστά τα φύλλα με χαρτί κουζίνας. Τοποθετούμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο και τα τυλίγουμε. Τα κόβουμε εγκάρσια σε λεπτές λωρίδες με απαλές κινήσεις.

Η καλύτερη κοπή για μυρωδικά με μικρότερα αλλά πιο γερά φύλλα  όπως ο μαϊντανός είναι να τα ψιλοκόψουμε.

Σκουπίζουμε ταμποναριστά τα φύλλα με χαρτί κουζίνας. Κόβουμε τα χοντρά κοτσάνια. Τα λεπτά κοτσάνια μπορούν να κοπούν – δίνουν πιο έντονη γεύση στο φαγητό. Τυλίγουμε με τα χέρια τα φύλλα σε μια μικρή μπάλα. Ψιλοκόβουμε με απαλές κινήσεις. Μην ψιλοκόψετε περισσότερες από τρεις φορές για να διατηρηθούν τα φύλλα των μυρωδικών φρέσκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.