ΑρχικήΆρθραΠώς κόβουμε τα μυρωδικά;

Πώς κόβουμε τα μυρωδικά;

Υπάρχει κάτι καλύτερο από μια χούφτα φρέσκο βασιλικό στη σάλτσα ντομάτας ή λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός στη σάλτσα πέστο; Τα φρέσκα μυρωδικά είναι ο καλύτερος τρόπος να αναδείξετε κάθε πιάτο. Λίγο δεντρολίβανο, θυμάρι ή ρίγανη μπορούν να κάνουν θαύματα στο ψάρι, το κοτόπουλο ή τη σαλάτα.

Πολλοί οικιακοί μάγειρες δεν γνωρίζουν πώς κόβουμε τα μυρωδικά. Υπάρχουν διάφορες κοπές οι οποίες δεν είναι όλες κατάλληλες για τα μυρωδικά. Σήμερα θα μάθουμε τον σωστό τρόπο για να κόβουμε τα μυρωδικά.

Αρχικά, ξεκινάμε με το μαχαίρι. Επιλέξτε ένα μεσαίου μεγέθους μαχαίρι, που σας επιτρέπει να το ελέγχετε καλύτερα. 

Η καλύτερη κοπή  για πλατύφυλλα μυρωδικά όπως βασιλικός, μέντα, κόλιανδρος, είναι η λεγόμενη chiffonade (σιφονάντ).

Αφαιρούμε τα φύλλα από τα κοτσάνια. Για πιο έντονη γεύση, μπορούμε να ψιλοκόψουμε τα κοτσάνια και να τα πασπαλίσουμε στο φαγητό. Σκουπίζουμε ταμποναριστά τα φύλλα με χαρτί κουζίνας. Τοποθετούμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο και τα τυλίγουμε. Τα κόβουμε εγκάρσια σε λεπτές λωρίδες με απαλές κινήσεις.

Η καλύτερη κοπή για μυρωδικά με μικρότερα αλλά πιο γερά φύλλα  όπως ο μαϊντανός είναι να τα ψιλοκόψουμε.

Σκουπίζουμε ταμποναριστά τα φύλλα με χαρτί κουζίνας. Κόβουμε τα χοντρά κοτσάνια. Τα λεπτά κοτσάνια μπορούν να κοπούν – δίνουν πιο έντονη γεύση στο φαγητό. Τυλίγουμε με τα χέρια τα φύλλα σε μια μικρή μπάλα. Ψιλοκόβουμε με απαλές κινήσεις. Μην ψιλοκόψετε περισσότερες από τρεις φορές για να διατηρηθούν τα φύλλα των μυρωδικών φρέσκα.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοτόπουλο με μπουγιουρντί

Συνταγή για κοτόπουλο με μπουργιουρντί!

Λουκανικοπιτάκια

Τα πιο νόστιμα λουκανοπιτάκια! Φτιάξτε τη συνταγή για λουκανοπιτάκια του Τάσου με σπιτική ζύμη και απολαύστε τα με τους αγαπημένους σας.

Μιλφέιγ με βύσσινο

Ένα μιλφέιγ με βύσσινο και φιστίκι διαφορετικό από τ' άλλα, που θα γλυκάνει όλες τις στιγμές σας!

Περισσότερα άρθρα

Φυτικό γιαούρτι: πόσο ωφελεί στη διατροφή μας;

Βάζουμε στο μικροσκόπιο τα δημοφιλέστερα είδη φυτικών γιαουρτιών και αναλύουμε τα οφέλη τους στη διατροφή μας.

Πώς διαλέγουμε και ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο

Όλα τα μυστικά για το ξαλμύρισμα και το σωστό μαγείρεμα του μπακαλάρου.

5 έξυπνοι τρόποι για να καθαρίσετε τα πυρίμαχα σκεύη

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να ψήσετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος. Το γυαλί κατανέμει ισόποσα τη θερμότητα στο φούρνο, και έτσι ψήνεται ομοιόμορφα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ