ΑρχικήΣυνταγέςΌσπριαΦακές με μπέικον και σπανάκι

Φακές με μπέικον και σπανάκι

Εκτύπωση

Φακές με μπέικον και σπανάκι

Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Φακές με μπέικον και σπανάκι
Εκτέλεση 50 λεπτά
Θερμίδες 340θερμίδες

Υλικά


  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 φέτες καπνιστού
    λιπαρού μπέικον, κομμένο
    2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
    1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, καθαρισμένο
    1 κλωναράκι σέλινο, ψιλοκομμένο
    2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα
    125g. πράσινες φακές
    500ml ζωμό λαχανικών, κατά προτίμηση οργανικό
    400g baby σπανάκι
    θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βεβαιωθείτε ότι το εξάρτημα ανάδευσης βρίσκεται στη θέση του στο σκεύος, κατόπιν ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 175οC. Μόλις θερμανθεί το σκεύος προσθέστε 1 κ.σ ελαιόλαδο και το μπέικον και ρυθμίστε το χρονοδιακόπτη στα 7 λεπτά, έτσι ώστε το μπέικον να γίνει τραγανό.
  • Μόλις λήξει ο χρόνος, μεταφέρετε το μπέικον σε ένα πιάτο αφού έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας. Διατηρήστε τη θερμοκρασία στους 175οC και προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο σκεύος.
  • Βάλτε τον πύργο κοπής κατά μήκος του HomeCooker με τον τρίφτη για χοντρό τρίψιμο στη θέση του και ενεργοποιήστε τη συσκευή. Κόψτε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το σέλινο μέσα στο σκεύος (εάν δεν έχετε πύργο κοπής, απλώς ψιλοκόψτε με το χέρι). Προσθέστε το θυμάρι στο σκεύος και ρυθμίστε το χρονοδιακόπτη στα 10 λεπτά.
  • Όταν λήξει ο χρόνος, προσθέστε στο σκεύος τις φακές και το ζωμό. Αυξήστε τη θερμοκρασία στους 250oC και αφήστε το να βράσει. Αφού βράσει, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 175οC και ρυθμίστε το χρονοδιακόπτη στα 25 λεπτά, έτσι ώστε οι φακές να μαγειρευτούν πολύ καλά και να μυρίζουν υπέροχα. Περίπου 3 λεπτά πριν λήξει ο χρόνος, προσθέστε το σπανάκι έτσι ώστε να μαραθεί.
  • Απενεργοποιήστε το HomeCooker, κατόπιν δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε εάν χρειάζεται. Πασπαλίστε με το τραγανό μπέικον, ρίξτε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρετε αμέσως.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χοιρινό με μελωμένα κυδώνια

Συνταγή για μαριναρισμένο χοιρινό με μελωμένες πατάτες και κυδώνια.

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για κοτόπουλο, χυλοπίτες και αρωματική σάλτσα.

Τραγανές κοτομπουκιές

Κοτομπουκιές, εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες, από τον Τάσο Αντωνίου! Ιδανικές για μικρά και μεγάλα παιδιά, με χρυσαφένια, τραγανή κρούστα και ζουμερό ψαχνό που θα λατρέψετε!

Περισσότερα άρθρα

Καφές dalgona, η νέα τρέλα του ίντερνετ

Ο καφές της καραντίνας λέγεται dalgona και είναι μια παραλλαγή του δικού μας φραπέ.

Λαχανάκια Βρυξελλών: ο λόγος που πρέπει να τα εντάξεις στη διατροφή σου!

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι ανάμεσα στα λαχανικά του χειμώνα και αποτελούν μια εξαιρετικά νόστιμη αλλά και θρεπτική επιλογή. Ας μάθουμε γιατί πρέπει να τα συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας.

Υπέροχες κρύες σούπες για να αντισταθείς στη ζέστη!

Οι καλοκαιρινές σούπες τρώγονται κρύες και σίγουρα θα σου αρέσουν πολύ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ