Η γιορτή των Χριστουγέννων είναι γεμάτη χαμόγελα, στολίδια και αρώματα. Για να ευωδιάζει το σπίτι μας Χριστούγεννα, φτιάχνουμε αρωματικά χώρου εύκολα και γρήγορα με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας.
1. Χριστουγεννιάτικο ποτ πουρί

Φλούδες πορτοκαλιού, μανταρινιών, μήλου, ξυλάκια κανέλας και λίγα γαρύφαλλα μαζί με λίγο μοσχοκάρυδο, εκχύλισμα βανίλιας ή και τζίντζερ ενώνονται και δημιουργούν ένα αρωματικότατο ποτ πουρί.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε νερό και μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τα υλικά μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά κι αφήνουμε τα υλικά να βγάλουν τα αρώματά τους και να ευωδιάσει ο χώρος μας. Μόλις δούμε ότι το νερό εξατμίζεται σημαντικά, προσθέτουμε ξανά χλιαρό νερό ώστε να αρωματίζεται το σπίτι μας όση ώρα επιθυμούμε.

Το καλοκαίρι το αρωματισμένο νερό με διάφορα λαχανικά ή φρούτα είναι ένας εξαιρετικός και καθόλου θερμιδούχος τρόπος για να παραμένουμε ενυδατωμένοι, να αποτοξινωθούμε και να δροσιστούμε. Τον χειμώνα και κυρίως τις γιορτινές ημέρες, μπορούμε να φτιάξουμε νερό με άρωμα Χριστουγέννων για το σπίτι μας.
Σε γυάλινα βαζάκια ρίχνουμε νερό και προσθέτουμε ξυλάκια κανέλας, μοσχοκάρυδο, δεντρολίβανο, φέτες πορτοκαλιού ή μήλου. Στη συνέχεια, βάζουμε το βαζάκι στον φούρνο μικροκυμάτων να ζεσταθεί για περίπου 30 με 60 δευτερόλεπτα. Μόλις το βγάλουμε, τα αρώματα από τα φρούτα, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά θα κατακλύσουν τον χώρο. Φυσικά, μπορούμε να το ξαναστεζάνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων μόλις παρατηρήσουμε ότι η μυρωδιά αρχίζει να εξασθενεί. Δες περισσότερες συνταγές για αρωματισμένο νερό με ένα κλικ εδώ!
3. Γιρλάντα με αποξηραμένα φρούτα

Μια αρωματισμένη γιρλάντα με αποξηραμένα φρούτα είναι ιδανική για να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τον τοίχο ενός δωματίου ή και το τζάκι. Αποξηραίνουμε φέτες πορτοκαλιού με τον πιο εύκολο τρόπο κάνοντας κλικ εδώ. Στη συνέχεια με μια βελόνα τις τρυπάμε στη μέση και περνάμε έναν σπάγκο ή μια κορδέλα, ενώ ενδιάμεσα σε κάθε φέτα, μπορούμε να προσθέσουμε φύλλα δάφνης και ξυλάκια κανέλας.
4. Αρωματικά εσπεριδοειδή

Κλασική και αξεπέραστη συνταγή για να αρωματίσουμε τον χώρο μας τώρα στις γιορτές είναι να πάρουμε ένα ώριμο και μεγάλο πορτοκάλι ή λεμόνι, να τρυπήσουμε όλη του την επιφάνεια με μια οδοντογλυφίδα και στο τέλος να βάλουμε εκεί που το τρυπήσαμε γαρίφαλα. Στη συνέχεια το τοποθετούμε πάνω ή δίπλα σε μια ζεστή επιφάνεια όπως το καλοριφέρ ή το τζάκι κι απολαμβάνουμε το άρωμά του που διαχέεται στον χώρο.