Παγωτό σοκολάτα

Παγωτό σοκολάτα
Προετοιμασία
15 λεπτά
Συνολικός χρόνος
6 ώρες 20 λεπτά
 
Παγωτό σοκολάτα χωρίς παγωτομηχανή από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε βελούδινο και πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό σοκολάτα με την πιο εύκολη συνταγή.
Μερίδες: 10
Θερμίδες: 220 θερμίδες
Υλικά
  • 1 φλιτζάνι κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1/4 φλιτζ. σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση
  1. Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε την κουβερτούρα. Στη συνέχεια την αναμειγνύουμε με το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μείγμα να κρύωσει για 15 λεπτά στο ψυγείο.
  2. Στο σταθερό μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε το κρύο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς. Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 6 ώρες. Σερβίρουμε το παγωτό σοκολάτα σε μπάλες.

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.