Παγωτό σοκολάτα

Παγωτό σοκολάτα! Πανεύκολο πεντανόστιμο παγωτό εύκολα και γρήγορα χωρίς παγωτομηχανή.

Παγωτό σοκολάτα συνταγή
Print Recipe
5 from 1 vote

Παγωτό σοκολάτα

Παγωτό σοκολάτα χωρίς παγωτομηχανή από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε βελούδινο και πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό σοκολάτα με την πιο εύκολη συνταγή.
Prep Time15 λεπτά
Total Time6 ώρες 20 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Παγωτό σοκολάτα
Servings: 10
Calories: 220θερμίδες

Ingredients

  • 1 φλιτζάνι κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1/4 φλιτζ. σταγόνες κουβερτούρας

Instructions

  • Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε την κουβερτούρα. Στη συνέχεια την αναμειγνύουμε με το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μείγμα να κρύωσει για 15 λεπτά στο ψυγείο.
  • Στο σταθερό μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε το κρύο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς. Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 6 ώρες. Σερβίρουμε το παγωτό σοκολάτα σε μπάλες.

Δείτε επίσης: Το πιο νόστιμο και αφράτο κεικ!

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.