Παγωτό σοκολάτα

Παγωτό σοκολάτα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 minutes

Μερίδες: 10

Υλικά

500 ml φρέσκο γάλα
1 ξύλο κανέλα
170 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
8 κρόκοι
100 γραμμ. ζάχαρη
300 ml κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. τσαγιού σταφίδα
1/4 φλ. τσαγιού ρούμι

Εκτέλεση

Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και το αλάτι σε μπεν μαρί. Τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τακτικά. Κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.

Στο σταθερό μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να κρεμώσει και να σχηματίσει απαλές κορυφές. 

Βάζουμε 2-3 κ.σ. από την κρέμα γάλακτος στο κρύο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και με μία μαρίζ ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις το μείγμα, χωρίς να χάσουμε τον όγκο της κρέμας. Προσθέτουμε το ξύσμα κουβερτούρας και ανακατεύουμε απαλά.

Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες ώσπου να σφίξει. Σερβίρουμε γαρνίροντας με σιρόπι καραμέλας και σοκολάτας (προαιρετικά).

https://www.mamapeinao.gr/pagwto-sokolata/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.