ΑρχικήΣυνταγέςΣούπεςΓαλλική κρεμμυδόσουπα
Γαλλική κρεμμυδόσουπα
Εκτύπωση

Γαλλική κρεμμυδόσουπα

Πιάτο Σούπες
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Γαλλική κρεμμυδόσουπα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 15 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 434θερμίδες

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε ίσες λεπτές φέτες
  • 2 κ.γλ. θυμάρι φρέσκο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό βοδινού
  • 8 μικρές λεπτές φέτες ψωμί
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη ή άλλο σκληρό τυρί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο στην κατσαρόλα, να ζεσταθούν καλά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το φρέσκο θυμάρι. Μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας συχνά μέχρι να καραμελώσουν και να πάρουν χρυσό χρώμα, για περίπου 20 λεπτά, προσέχοντας να μην καούν. Προσθέτουμε το σκόρδο λίγο πριν ετοιμαστούν τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας. Ανεβάζουμε σε υψηλή φωτιά και σβήνουμε σιγά σιγά με το κρασί, πάντα ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε 1 λίτρο ζωμό βοδινό και καλύπτουμε την κατσαρόλα μέχρι να πάρει βράση, για περίπου 15-20. Μόλις η σούπα είναι έτοιμη, σερβίρουμε σε 4 μικρά, βαθιά μπολ. Αλείφουμε με 1 κ.σ. βούτυρο και πασπαλίζουμε την τριμμένη γραβιέρα το καυτό φρυγανισμένο ψωμί ώστε να λιώσει. Προσθέτουμε από δύο φέτες βουτυρωμένο ψωμί στο κάθε μπολ με σούπα και σερβίρουμε αμέσως.
  • Tips
  • Η αυθεντική γαλλική κρεμμυδόσουπα σερβίρεται σε πυράντοχα σκεύη, στα οποία σερβίρουμε τη σούπα, προσθέτουμε δύο φέτες βουτυρωμένο ψωμί στο κάθε σκεύος και ζεσταίνουμε τις σούπες στο γκριλ στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. 
  • Συνήθως χρησιμοποιούν τυρί Comte, ωστόσο αν δεν έχουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Gruyère, ελληνική γραβιέρα ή οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σπαγγέτι με λιαστή ντομάτα

Συνταγή για πικάντικη μακαρονάδα με λιαστή ντομάτα !

Πίτσα με τέσσερα τυριά

Συνταγή για πίτσα με τέσσερα τυριά.

Χριστουγεννιάτικο γεμιστό κοτόπουλο στη γάστρα

Πεντανόστιμο κοτόπουλο με πλούσια γέμιση και πατατούλες που λιώνουν στο στόμα. Αυτή τη συνταγή για κοτόπουλο στη γάστρα θα τη λατρέψεις.

Περισσότερα άρθρα

Κι όμως, το απορρυπαντικό πιάτων δεν καθαρίζει σωστά τα πιάτα

Το απορρυπαντικό πιάτων κάνει αστραφτερά τα πιάτα και τα ποτήρια, άλλα μάλλον δεν απομακρύνει τα βακτήρια και τα μικρόβια. Δείτε πώς θα το καταφέρετε.

Συνταγές και μενού για την Πρωτομαγιά

Υπέροχες και πανεύκολες συνταγές για την Πρωτομαγιά. Δείτε το γευστικό μενού της Πρωτομαγιάς με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου.

Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης του πελτέ ντομάτας

Βρήκαμε τους δυο τρόπους για να συντηρήσετε τον πελτέ ντομάτας για μήνες!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ