Για μεσημεριανό στο Βαρούλκο Seaside

Από τον Τάσο Αντωνίου,

Ο Λευτέρης Λαζάρου και το Βαρούλκο έχουν δέσει για τα καλά στο λιμάνι, όπως φαίνεται! Και τι λιμάνι… στην καρδιά της μαρίνας του Μικρολίμανου, το Βαρούλκο Seaside και ο καταξιωμένος σεφ επέστρεψαν εδώ όπου ξεκίνησαν όλα, με ανανεωμένη διάθεση, όρεξη και μενού. Σύνθημα είναι “το μεσημέρι απλά, το βράδυ κλασικά”, μια φράση που συνοψίζει τη νέα εποχή που έχει ξεκινήσει από πέρυσι τον Απρίλιο, όταν άνοιξε το Βαρούλκο Seaside στο Μικρολίμανο.

Έτσι, μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε δύο μενού, το μεσημεριανό και το βραδινό. Στο μεσημεριανό μενού, το οποίο και έχω απολαύσει, τα πιάτα που σερβίρονται είναι κλασικά ελληνικά, αγαπημένα και μερακλίδικα γιατί θυμίζουν τη λογική του μεζέ: από ταραμοσαλάτα και ρεγγοσαλάτα με χαρουποπαξίμαδα (4 ευρώ) ή ντακάκια θαλασσινών μέχρι ροφομακαρονάδα και ψητή σουπιά με λάδι κύμινου και κρέμα φάβας (12 ευρώ). Τα πιάτα αυτά συνοδεύονται ιδανικά  με τη λίστα κρασιών που περιλαμβάνει ελληνικές ετικέτες (από 20 ευρώ η φιάλη) και κρασιά σε ποτήρι. Όλα αυτά, στην καλύτερη τοποθεσία που μπορεί να απολαύσει κανείς το ψάρι και τα θαλασσινά του: ακριβώς πάνω στη θάλασσα, με θέα τα σκάφη και τα ιστιοπλοϊκά στην μαρίνα. Για το τέλος του γεύματος, ο χαρισματικός pastry chef Δημήτρης Χρονόπουλος έρχεται να απογειώσει τους ουρανίσκους με εκλεπτυσμένα γλυκά. 

Το ατού του μεσημεριανού μενού στο Βαρούλκο είναι οι εξαιρετικά προσιτές τιμές του. Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία να γευθεί ακόμη περισσότερος κόσμος πιάτα δια χειρός Λευτέρη Λαζάρου σε ένα βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο και μεγάλη ιστορία. Συνοψίζοντας, το μεσημεριανό στο Βαρούλκο είναι μια εμπειρία πολλών αστέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.