ΑρχικήΆρθρα3 τρόποι για να φτιάξετε τέλειες ψητές πατάτες

3 τρόποι για να φτιάξετε τέλειες ψητές πατάτες

Η ψητή πατάτα αποτελεί το τέλειο συνοδευτικό για τα κρεατικά και τα πουλερικά, όπως και να τα έχουμε μαγειρέψει, ακόμα και για τα ψάρια,  ενώ μπορεί να μετατραπεί και σε ένα ιδανικό κυρίως πιάτο, αφού μπορείτε να τη γεμίσετε με ό,τι τραβάει η όρεξή σας ή με ό,τι έχετε στο ψυγείο σας. Εμείς σας δίνουμε συμβουλές για να φτιάξετε τις νοστιμότερες ψητές πατάτες  και ιδέες για το πιο λαχταριστό γαρνίρισμα.  Η σωστά ψημένη πατάτα πρέπει να έχει τραγανή κρούστα, ενώ το εσωτερικό της να διατηρείται μαλακό. Μπορείτε να την ψήσετε με 3 τρόπους.

1. Στον φούρνο

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους  180 βαθμούς. Αυτό που πρέπει να κάνετε αρχικά είναι να πλύνετε καλά τις πατάτες, ώστε να απομακρυνθούν όλα τα περιττά στοιχεία από τη φλούδα τους, αν επιλέξετε baby πατάτες. Αν προτιμήσετε τις κανονικές, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε κυδωνάτες ή σε πιο μικρά κομμάτια.  Στη συνέχεια,  τις αλείφετε με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνετε και τις τρυπάτε με ένα πιρούνι παντού.  Το επόμενο που θα κάνετε είναι να τις βάλετε σε ένα ταψί (μπορείτε να τις βάλετε απευθείας στην επιφάνεια του ταψιού ή εναλλακτικά  στρώστε στο ταψί αλουμινόχαρτο και βάλτε τις πάνω) και να το τοποθετήσετε στον φούρνο. Ψήνετε τις πατάτες για 50-60 λεπτά.  Το μυστικό για να ψηθούν ομοιόμορφα είναι να τις γυρίζετε κάθε 20 περίπου λεπτά και να τις τρυπάτε με ένα πιρούνι ώστε να σιγουρευτείτε ότι έχουν ψηθεί εσωτερικά. Οι baby πατάτες είναι έτοιμες όταν η φλούδα είναι στεγνή και τραγανή και το εσωτερικό πολύ μαλακό.  Οι κανονικές πατάτες θα σχηματίσουν χρυσαφένια κρούστα, ενώ θα είναι μαλακές εσωτερικά. Για πιο ζουμερό αποτέλεσμα, τυλίξτες τις πατατούλες σε αλουμινόχαρτο και ψήστε τις με αυτό.

Δείτε ακόμα:

2. Στον φούρνο μικροκυμάτων

Αφού πλύνετε καλά τις πατάτες, τις αλείψετε με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώσετε και τρυπήσετε όλη την επιφάνειά τους με ένα πιρούνι, τις βάζετε σε ένα πιάτο κατάλληλο να μπει στον φούρνο μικροκυμάτων. Βάζετε τον φούρνο μικροκυμάτων στην υψηλότερη θερμοκρασία και αφήνετε τις πατάτες να ψηθούν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, τις γυρίζετε και τις ψήνετε για άλλα 3-5 λεπτά.  Αν το εσωτερικό δεν έχει μαλακώσει αρκετά, τις ψήνετε για 1 επιπλέον λεπτό.

3. Slow cooker

Το slow cooker είναι ένα σκεύος μαγειρικής, ουσιαστικά μια κατσαρόλα, στο οποίο μαγειρεύουμε το φαγητό για πολλές ώρες σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να χρειαστεί να προσθέσουμε τίποτα επιπλέον.  Πλένετε τις πατάτες, τις αλείφετε με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνετε και τις τρυπάτε σε όλη την επιφάνειά τους με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, τυλίγετε την κάθε πατάτα με αλουμινόχαρτο και τις τοποθετείτε στον πάτο του slow cooker. Κλείνετε το καπάκι του σκέους και στη χαμηλή ένδειξη τις μαγειρεύετε για 8 με 10 ώρες.

Δείτε ακόμα:

 Tip για πατάτες με τυριά, αλλαντικά και όποιο άλλο υλικό θέλετε: Για να τις απολαύσετε στο έπακρο, μπορείτε μόλις ψηθούν, να τις ανοίξετε και τις κόψετε στη μέση, να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και μάλιστα να είναι ελαφρώς αλατισμένο. Εναλλακτικά, μπορείτε να τις γεμίσετε με τυριά σε κομματάκια ή και τριμμένα. Σε αυτή την περίπτωση, όταν έχουν ήδη ψηθεί, τις κόβετε στη μέση, τις γεμίζετε με τα τυριά της αρεσκείας σας και τις ψήνετε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία, μπορείτε να προσθέσετε όποιο υλικό εσείς θέλετε, όπως μπέικον, τηγανητό ή βραστό κοτόπουλο, καπνιστό σολομό ή και λαχανικά βραστά ή ψητά.

Δείτε ακόμα: Συνταγή για φανταστικούς λουκουμάδες

Watch Greek Recipes in English here

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Αρωματικές πατάτες φούρνου

Αρωματικές πατάτες φούρνου με βούτυρο, μέλι και μουστάρδα. Αυτές οι πατάτες φούρνου λιώνουν στο στόμα!

Θαλασσινά με λαχανικά

Συνταγή για θαλασσινά σοτέ με λαχανικά!

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Περισσότερα άρθρα

Το μυστικό υλικό για τέλεια σάλτσα ντομάτας

Η μαγειρική σόδα είναι το μυστικό υλικό για να πετύχετε την τέλεια σάλτσα ντομάτας με σωστή γεύση που δεν ξινίζει!

10 tips που δεν σου είχε πει κανείς για το delivery

Αυτά είναι τα μυστικά που δεν θα μάθεις ποτέ για το delivery!

6 τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε να ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων

Μια λίστα με τρόφιμα που οι ειδικοί συνιστούν να τα καταναλώνουμε φρέσκα και να αποφεύγουμε να τα ζεσταίνουμε ξανά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ