ΑρχικήΣυνταγέςΣουφλέ πατάτας

Σουφλέ πατάτας, εύκολο, νόστιμο και πάρα πολύ απλό. Αγαπημένη συνταγή για μικρούς και μεγάλους.

Σουφλέ πατάτας
Εκτύπωση

Σουφλέ πατάτας

Σουφλέ πατάτας από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα εύκολο σουφλέ με πατάτες και τυριά, γευστικό και πλούσιο, ιδανικό για μικρούς και μεγάλους.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Σουφλέ πατάτας
Προετοιμασία 25 λεπτά
Εκτέλεση 40 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 5 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 260θερμίδες

Υλικά

  • 8 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε τέταρτα
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 5 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα αυγά + 2 ασπράδια αυγών επιπλέον
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις.
  • Bράζουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα με αρκετό νερό για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι. Τις στραγγίζουμε καλά και τις επαναφέρουμε στη ζεστή κατσαρόλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και λιώνουμε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο για πουρέ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Αλατοπιπερώνουμε, τρίβουμε ελάχιστο μοσχοκάρυδο, τυρί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε ζωηρά.
  • Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός στην πιο δυνατή ταχύτητα, για περίπου 10 λεπτά. Όταν γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα, δηλαδή άσπρη αέρινη κρέμα που στέκεται, είναι έτοιμα. Ρίχνουμε 3 κ.σ. μαρέγκα στο κρύο μείγμα πατάτας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ακόμα λίγη μαρέγκα και ανακατεύουμε με κουτάλι. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα, από κάτω προς τα πάνω με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά.
  • Βουτυρώνουμε ατομικά πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ και τα γεμίζουμε με το μείγμα πατάτας. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ώσπου το σουφλέ να φουσκώσει καλά και να ροδίσει η επιφάνεια. Προαιρετικά, μπορούμε να “ντύσουμε” περιμετρικά το εσωτερικό κάθε σκεύους με λαδόκολλα ώστε να σχηματίσουμε ένα ψηλό τείχος που θα προστατεύσει το σουφλέ να φουσκώσει ομοιόμορφα κατά το ψήσιμο.

Δείτε επίσης: Μακαρόνια με κιμά

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μπιφτέκια κοτόπουλο

Μπιφτέκια κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα υγιεινό γεύμα με ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλο και λαχανικά.

Παγωτό κακάο

Συνταγή για υπέροχο σπιτικό παγωτό κακάο!

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο. Η πιο αγαπημένη μαμαδίστικη συνταγή για ζουμερό κοτόπουλο, τραγανή κρούστα και χρυσαφένιες πατάτες που λιώνουν στο στόμα!

Περισσότερα άρθρα

8 υπέροχες συνταγές χωρίς κρέας που θα λατρέψετε

Συνταγές χωρίς κρέας, εύκολες, γρήγορες, πεντανόστιμες, και ιδιαίτερα οικονομικές, για όλη την οικογένεια!

4 λόγοι να μαγειρεύετε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική

Για ποιο λόγο είναι καλύτερο να μαγειρεύουμε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική;

6 τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε να ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων

Μια λίστα με τρόφιμα που οι ειδικοί συνιστούν να τα καταναλώνουμε φρέσκα και να αποφεύγουμε να τα ζεσταίνουμε ξανά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ