Τα αγαπημένα σε όλους μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας εμφανίζονται σε διάφορες μορφές, ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός, άλλοτε κολλώδες, άλλοτε τραγανά και άλλοτε εύθραστα. Ψάχνοντας συνταγές για τα εν λόγω μπισκότα διαπιστώσαμε πως αν και τα υλικά είναι πάνω κάτω τα ίδια σε όλες, το αποτέλεσμα διαφέρει.
Και επειδή το τέλειο μπισκότο είναι πλασμένο στο μυαλό του καθενός τελείως διαφορετικά, οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να το φτιάξεις όπως ακριβώς το φαντάζεσαι, ακόμα και να πλησιάσεις τη μυστική συνταγή της γιαγιάς σου.
Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις τη δική σου συνταγή για μπισκότα, εύκολα και γρήγορα.
Για ανομοιόμορφη υφή: Χρησιμοποιείστε μπέικιν πάουντερ και αφαιρέστε τη μαγειρική σόδα.
Για μαλακή και τραγανή υφή ταυτόχρονα: Χρησιμοποιείστε ίσες ποσότητες μαγειρικής σόδας και μπέικιν πάουντερ.
Για υφή που θυμίζει brownie: Λιώστε το βούτυρο.
Για έντονη γεύση καραμέλας: Χρησιμοποιείστε μόνο καστανή ζάχαρη.
Για μαστιχωτά μπισκότα με έντονη γεύση: Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 24 ώρες.
Το μόνο λοιπόν που χρειάζεσαι είναι η παρακάτω βασική συνταγή και να κάνεις μικρές παρεμβάσεις σύμφωνα με αυτά τα tips. Περισσότερες συνταγές για μπισκότα και κολουράκια θα βρεις εδώ. Ξεκίνα τους πειραματισμούς τώρα!