Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο

Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο

Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο

Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
Print

Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο

Course Γλυκά
Cuisine Ελληνική
Keyword Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
Prep Time 10 λεπτά
Cook Time 25 λεπτά
Total Time 35 λεπτά
Servings 5 βαζάκια των 100 γρ.
Calories 304θερμίδες

Ingredients

  • 150 γρ. ροδοπέταλα
  • 200 ml νερό
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γλ. ξινό κιτρικό οξύ

Instructions

  • Πλένουμε τα ροδοπέταλα, τα οποία έχουμε αφαιρέσει από τα τριαντάφυλλα, βάζοντάς τα σε μεγάλο και βαθύ μπολ με αρκετό νερό. Αφού τα ξεπλύνουμε καλά, τα στραγγίζουμε.
  • Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 1 λεπτό, μετρώντας από τη στιγμή που το νερό αρχίσει να κοχλάζει.
  • Προσθέτουμε τα ροδοπέταλα και το ξινό. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει ακόμη 5-6 λεπτά. Τα ροδοπέταλα πρέπει να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
  • Τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένο βαζάκι. Το γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου και, αφού ανοιχτεί, στο ψυγείο.
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή