Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο

Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο

Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 25 minutes

Συνολικός χρόνος: 35 minutes

Μερίδες: 5 βαζάκια των 100 γρ.

Θερμίδες: 304

Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο

Υλικά

150 γρ. ροδοπέταλα
200 ml νερό
700 γρ. ζάχαρη
1/4 φλ. χυμός λεμονιού
1 κ.γλ. ξινό (κιτρικό οξύ)

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα ροδοπέταλα, τα οποία έχουμε αφαιρέσει από τα τριαντάφυλλα, βάζοντάς τα σε μεγάλο και βαθύ μπολ με αρκετό νερό. Αφού τα ξεπλύνουμε καλά, τα στραγγίζουμε.
  • Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 1 λεπτό, μετρώντας από τη στιγμή που το νερό αρχίσει να κοχλάζει.
  • Προσθέτουμε τα ροδοπέταλα και το ξινό. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει ακόμη 5-6 λεπτά. Τα ροδοπέταλα πρέπει να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
  • Τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένο βαζάκι. Το γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου και, αφού ανοιχτεί, στο ψυγείο.
  • https://www.mamapeinao.gr/gluko-tou-koutaliou-triantafullo/
    Δεν υπάρχουν σχόλια.

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.