Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
Εκτύπωση
Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
Μερίδες 5 βαζάκια των 100 γρ.
Θερμίδες 304θερμίδες
Υλικά
- 150 γρ. ροδοπέταλα
- 200 ml νερό
- 700 γρ. ζάχαρη
- 1/4 φλ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.γλ. ξινό κιτρικό οξύ
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα ροδοπέταλα, τα οποία έχουμε αφαιρέσει από τα τριαντάφυλλα, βάζοντάς τα σε μεγάλο και βαθύ μπολ με αρκετό νερό. Αφού τα ξεπλύνουμε καλά, τα στραγγίζουμε.
- Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 1 λεπτό, μετρώντας από τη στιγμή που το νερό αρχίσει να κοχλάζει.
- Προσθέτουμε τα ροδοπέταλα και το ξινό. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει ακόμη 5-6 λεπτά. Τα ροδοπέταλα πρέπει να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
- Τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένο βαζάκι. Το γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου και, αφού ανοιχτεί, στο ψυγείο.
βρε παιδια μπραβο! ωραιες συνταγες φτιαχνετε