Πιλάφι με το πιο ζουμερό μοσχαράκι

Πιλάφι με το πιο ζουμερό μοσχαράκι

5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1 ώρα 30 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 1 ώρα 40 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Κυρίως πιάτα
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 6
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 231 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μπουκιές

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο

  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

  • 2 καρότα τριμμένα

  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασι
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • αλάτι

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 2½ φλ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι

  • 5 φλ. τσαγιού βραστό νερό 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Αρχικά ετοιμάζουμε το ζωμό: σε 1/2 λίτρο νερό που βράζει προσθέτουμε 1 κύβο βοδινού . Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί ο ζωμός. Αφήνουμε στην άκρη, προσέχοντας να παραμείνει ζεστός ο ζωμός μας.
  • Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά το κρέας γύρω γύρω. Προσθέτουμε  το κρεμμύδι και το σέλερι και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας το συχνά να καραμελώσει. Προσθέτουμε τα καρότα και το σκόρδο, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με το μπαχάρι, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει δυνατά 2-3 λεπτά ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Συμπληρώνουμε με το ζεστό ζωμό βοδινού MAGGI ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας. Κλείνουμε γύρω γύρω με αλουμινόχαρτο την κατσαρόλα και βάζουμε καπάκι. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά. 
  • Δοκιμάζουμε το κρέας: πρέπει να είναι μαλακό και να έχει δέσει η σάλτσα. Τότε προσθέτουμε το ρύζι και 4 φλιτζ. νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με τη κατσαρόλα μισοσκεπασμένη. Όταν εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού, σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το πιλάφι να σταθεί για 10-15 λεπτά. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Πιλάφι με το πιο ζουμερό μοσχαράκι

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Δείτε επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.