ΑρχικήΣυνταγέςΠιλάφι με το πιο ζουμερό μοσχαράκι

Πιλάφι με το πιο ζουμερό μοσχαράκι

Εκτύπωση

Πιλάφι με το πιο ζουμερό μοσχαράκι

Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Πιλάφι με το πιο ζουμερό μοσχαράκι
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 40 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 231θερμίδες

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μπουκιές

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο

  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

  • 2 καρότα τριμμένα

  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασι
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • αλάτι

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 2½ φλ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι

  • 5 φλ. τσαγιού βραστό νερό 

Εκτέλεση

  • Αρχικά ετοιμάζουμε το ζωμό: σε 1/2 λίτρο νερό που βράζει προσθέτουμε 1 κύβο βοδινού . Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί ο ζωμός. Αφήνουμε στην άκρη, προσέχοντας να παραμείνει ζεστός ο ζωμός μας.
  • Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά το κρέας γύρω γύρω. Προσθέτουμε  το κρεμμύδι και το σέλερι και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας το συχνά να καραμελώσει. Προσθέτουμε τα καρότα και το σκόρδο, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με το μπαχάρι, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει δυνατά 2-3 λεπτά ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Συμπληρώνουμε με το ζεστό ζωμό βοδινού MAGGI ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας. Κλείνουμε γύρω γύρω με αλουμινόχαρτο την κατσαρόλα και βάζουμε καπάκι. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά. 
  • Δοκιμάζουμε το κρέας: πρέπει να είναι μαλακό και να έχει δέσει η σάλτσα. Τότε προσθέτουμε το ρύζι και 4 φλιτζ. νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με τη κατσαρόλα μισοσκεπασμένη. Όταν εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού, σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το πιλάφι να σταθεί για 10-15 λεπτά. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Δείτε επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πώς να ψήσετε πικάνια

Η ωραιότερη πικάνια με λαχταριστό μοσχαρίσιο κρέας και τραγανή καραμελωμένη κρούστα για όσους αγαπούν το καλό κρέας και το BBQ!

Σαλάτα Caprese ψητή

Σαλάτα Caprese στο φούρνο ή στο γκριλ!

Τηγανητό ρύζι

Το τηγανητό ρύζι είναι ένα πανεύκολο πιάτο που μπορείτε να φτιάξετε με υλικά που έχουν περισσέψει, όπως κρέας ή κοτόπουλο.

Περισσότερα άρθρα

5 έξυπνοι τρόποι για να καθαρίσετε τα πυρίμαχα σκεύη

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να ψήσετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος. Το γυαλί κατανέμει ισόποσα τη θερμότητα στο φούρνο, και έτσι ψήνεται ομοιόμορφα...

Γλυκά με 2 υλικά

Συνταγές που φτιάχνονται στο πι και φι!

4 απολαυστικές συνταγές για ζεστή σοκολάτα

Το αγαπημένο ρόφημα του χειμώνα σε 4 απολαυστικές παραλλαγές.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ