ΑρχικήΣυνταγέςΠιλάφι με το πιο ζουμερό μοσχαράκι

Πιλάφι με το πιο ζουμερό μοσχαράκι

Εκτύπωση

Πιλάφι με το πιο ζουμερό μοσχαράκι

Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Πιλάφι με το πιο ζουμερό μοσχαράκι
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 40 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 231θερμίδες

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μπουκιές

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο

  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

  • 2 καρότα τριμμένα

  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασι
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • αλάτι

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 2½ φλ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι

  • 5 φλ. τσαγιού βραστό νερό 

Εκτέλεση

  • Αρχικά ετοιμάζουμε το ζωμό: σε 1/2 λίτρο νερό που βράζει προσθέτουμε 1 κύβο βοδινού . Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί ο ζωμός. Αφήνουμε στην άκρη, προσέχοντας να παραμείνει ζεστός ο ζωμός μας.
  • Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά το κρέας γύρω γύρω. Προσθέτουμε  το κρεμμύδι και το σέλερι και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας το συχνά να καραμελώσει. Προσθέτουμε τα καρότα και το σκόρδο, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με το μπαχάρι, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει δυνατά 2-3 λεπτά ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Συμπληρώνουμε με το ζεστό ζωμό βοδινού MAGGI ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας. Κλείνουμε γύρω γύρω με αλουμινόχαρτο την κατσαρόλα και βάζουμε καπάκι. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά. 
  • Δοκιμάζουμε το κρέας: πρέπει να είναι μαλακό και να έχει δέσει η σάλτσα. Τότε προσθέτουμε το ρύζι και 4 φλιτζ. νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με τη κατσαρόλα μισοσκεπασμένη. Όταν εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού, σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το πιλάφι να σταθεί για 10-15 λεπτά. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Δείτε επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Εργολάβοι με κρέμα (ελληνικά μακαρόν)

Οι εργολάβοι είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό αμυγδαλωτό που επιστρέφει στη μόδα! Θεωρούνται τα ελληνικά μακαρόν και με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε στο πι και φι το πιο νόστιμο γλυκό.

Μπισκότα κανέλας

Πεντάνοστιμα μπισκότα με κανέλα τα οποία ετοιμάζονται πανεύκολα! Φτιάξτε αυτή τη συνταγή για μπισκότα και γεμίστε την κουζίνα σας με άρωμα κανέλας.

Κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ (mocktail) με ρόδι

Ένα πολύ εύκολο και αρωματικό κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ με ρόδι.

Περισσότερα άρθρα

8 πεντανόστιμες ιδέες για τοστ χωρίς ψωμί

Πεντανόστιμες εναλλακτικές για να φτιάξετε θρεπτικά τοστ χωρίς ψωμί.

3 τρόποι να μαγειρέψεις με τα κοτσάνια των μυρωδικών

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα κοτσάνια των φρέσκων μυρωδικών και να τα εντάξουμε στη κουζίνα και τις συνταγές μαγειρικής.

Το μυστικό υλικό για τέλειο, τραγανό κοτόπουλο!

Τέλειο τραγανό κοτόπουλο με ένα μυστικό και απρόσμενο υλικό, για ζουμερό, απίθανο κρέας και κρατσανιστή κρούστα που θα λατρέψετε!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ