Εκτύπωση
Νόστιμα burgers
Φτιάξτε τα καλύτερα σπιτικά μπέργκερ με τη συνταγή του Τάσου. Χορταστικό, ζουμερό και πεντανόστιμο μπιφτέκι με ψωμάκι και λιωμένο τυρί.
Μερίδες 4
Θερμίδες 304θερμίδες
Υλικά
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. νερό κρύο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 φέτες μπέικον
- 4 ψωμάκια για hamburger
- 8 φύλλα από μαρούλι
- 1 ντομάτα μικρή κομμένη σε φέτες
- 4 φέτες τυρί κίτρινο
Εκτέλεση
- Σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το κρύο νερό, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Zυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μοιράζουμε τον κιμά σε 4 ίσα μέρη και πλάθουμε στρογγυλά μπιφτέκια πάχους 1,5 εκ.
- Σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ξεροψήνουμε το μπέικον χωρίς λιπαρή ουσία, για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Ταυτόχρονα ψήνουμε τα μπιφτέκια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια σε πιατέλα και σβήνουμε τη φωτιά. Ανοίγουμε τα ψωμάκια οριζόντια.
- Τα αφήνουμε στο τηγάνι, γυρνώντας τα για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Προσθέτουμε σε κάθε ψωμάκι από ένα φύλλο μαρουλιού, μία ροδέλα ντομάτας, μία κουτ. γλυκού κέτσαπ και ένα μπιφτέκι. Βάζουμε μια φέτα τσένταρ πάνω στο καυτό μπιφτέκι, το οποίο θα λιώσει. Σκεπάζουμε με τα ψωμάκια και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.
power
συνεχισε ετσι
φοβερα burgerakia!!