Ζαχαρωμένα φρούτα, ο ωραιότερος τρόπος να στολίσουμε τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά μας! Γαρνίρουμε τα ΠΙΟ εντυπωσιακά γλυκά, όπως τούρτες και κέικ, με ζαχαρωμένα φρούτα ή πέταλα από αράντιστα λουλούδια (π.χ. τριαντάφυλλα).
Η διαδικασία είναι η εξής:
Σε ένα μπολ χτυπάμε ασπράδια 2 αυγών μέχρι να αφρατέψουν. Πλένουμε και σκουπίζουμε ταμποναριστά τα φρούτα ή τα αράντιστα πέταλα λουλουδιών με μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.
Με ένα πινέλο τα αλείφουμε ελαφρώς με το ασπράδι. Τα βουτάμε σε ένα πιάτο όπου έχουμε τοποθετήσει κρυσταλλική ζάχαρη. Τα γυρνάμε από όλες τις μεριές ώστε να κολλήσει επάνω τους. Τα αφήνουμε 2-3 να στεγνώσουν σε μια σχάρα ή σε λαδόκολλα.
Γαρνίρετε με ζαχαρωμένα φρούτα τη βασιλόπιτα, το cheesecake, την πάβλοβα και όλα τα γιορτινά σας κέικ!
Δείτε ακόμα: η ωραιότερη βασιλόπιτα σε βίντεο!
Τα καλύτερα μελομακάρονα, μαλακά και σωστά σιροπιασμένα!
Οι πιο αρωματικοί και βουτυράτοι κουραμπιέδες!