ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΧαλβάς με εσπεριδοειδή και ρόδι

Χαλβάς με εσπεριδοειδή και ρόδι

χαλβάς με εσπεριδοειδή και ρόδι συνταγή
Εκτύπωση

Χαλβάς με εσπεριδοειδή και ρόδι

Αρωματικός χαλβάς με εσπεριδοειδή και ρόδι. Ένας υπέροχος σιμιγδαλένιος χαλβάς με άρωμα εσπεριδοειδών, ρόδι και λουίζα, ιδανικός για τη Σαρακοστή.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Χαλβάς με εσπεριδοειδή και ρόδι
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 25 λεπτά
Συνολικός χρόνος 35 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 386θερμίδες

Υλικά

  • Για τον χαλβά:

  • 2 1/2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
    1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • Για το σιρόπι:


  • 4 φλιτζάνια νερό
    3 φλιτζάνια ζάχαρη
    1 φλιτζάνι μέλι
    Φλούδες λεμονιού
    Φλούδες πορτοκαλιού
    Φύλλα Λουίζας
    Μερικές χάντρες και λίγο φρέσκο χυμό ροδιού 

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι να βράσει το σιρόπι μας πρώτα. Ρίχνουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και το αφήνουμε.
  • Λίγο πριν αρχίσει να βράζει το σιρόπι, ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνουμε το σιμιγδάλι, λίγο-λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει χρυσαφί το σιμιγδάλι και να πιεί όλο το λάδι. Αφαιρούμε από το σιρόπι με μία τρυπητή κουτάλα τις φλούδες και τα φύλλα.
  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα σιγά-σιγά το σιρόπι, το οποίο βράζει για τουλάχιστον 5 λεπτά. Ανακατεύουμε συνεχώς καθώς ρίχνουμε το σιρόπι και αυτό θα αρχίσει να απορροφάται από το σιμιγδάλι. Ρίχνουμε τόσο σιρόπι, ώστε να μην κολυμπάει το σιμιγδάλι αλλά και να μην είναι πολύ σφιχτό, γιατί όσο κρυώνει σφίγγει ακόμα περισσότερο και ο χαλβάς θα βγει σκληρός. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι και βλέπουμε αν παίρνει κι άλλο σιρόπι, αλλιώς ανακατεύουμε λίγο ακόμα και βγάζουμε τον χαλβά μας από τη φωτιά. Ακουμπάμε την κατσαρόλα σε κρύα επιφάνεια και την σκεπάζουμε για 5 λεπτά με μία καθαρή πετσέτα. 
  • Έπειτα αδειάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα για κέϊκ και τον αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μία μεγάλη πιατέλα και γαρνίρουμε με τις φλούδες από το σιρόπι και φρέσκιες χάντρες ροδιού. 

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Βίδες με πέστο

Συνταγή για βίδες με πέστο !

Σολομός με σπανάκι στο τηγάνι σε 15 λεπτά

Zουμερός σολομός στο τηγάνι, έτοιμος σε 15 λεπτά, με ζεστή σαλάτα σπανάκι, σόγια και σουσάμι. Μια υπέροχη υγιεινή συνταγή για σολομό από τον Τάσο Αντωνίου.

Κλασικό σνίτσελ χοιρινό

Σνίτσελ χοιρινό με τραγανή κρούστα από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή που θα συνοδεύσετε ιδανικά με πατατοσαλάτα.

Περισσότερα άρθρα

6 εναλλακτικές για την πλαστική σακούλα του σούπερ μάρκετ

Σας παρουσιάζουμε 6 έξυπνες, οικονομικές και χρηστικές εναλλακτικές για την πλαστική σακούλα και τα ψώνια σας στο σούπερ μάρκετ.

Μενού και συνταγές για την 25η Μαρτίου

Στρώνουμε το τραπέζι της 25ης Μαρτίου με τις καλύτερες συνταγές για μπακαλιάρο και όχι μόνο!

11 tips για να πετυχαίνει κάθε συνταγή

11 tips για να πετυχαίνετε κάθε συνταγή μαγειρικής!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ