ΑρχικήΆρθραΗ Αθηνά μαγειρεύει με Electrolux

Η Αθηνά μαγειρεύει με Electrolux

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να περιμένει κανείς τα Χριστούγεννα. Ο βασικότερος λόγος είναι μάλλον τα γλυκά! Και ποιος καλύτερος τρόπος να κλείσει ένα γιορτινό τραπέζι από ένα υπέροχο γλυκό, όπως ένας χριστουγεννιάτικος κορμός; Όταν μάλιστα έχει ψηθεί υπέροχα στον φούρνο της νέας σειράς Inspiration Range της Electrolux, μπορούμε να είμαστε ήσυχοι ότι το γλυκό μας θα είναι απλώς ακαταμάχητο!

Σήμερα η Αθηνά από το blog Sugar Buzz θα μας ετοιμάσει χριστουγεννιάτικο κορμό σοκολάτας με γέμιση μασκαρπόνε. Δείτε τη συνταγή στο video που ακολουθεί και φτιάξτε ένα γλυκό που θα ενθουσιάσει κάθε καλεσμένο!

 

Η Αθηνά ετοιμάζει Χριστουγεννιάτικο κορμό! from Μαμα Πειναω on Vimeo.

 

 

Κορμός σοκολάτας με γέμιση μασκαρπόνε

 

 

Υλικά

Για το παντεσπάνι:

 

  • 3 αυγά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ.σούπας κακάο

 

 

Για την γέμιση μασκαρπόνε:

 

 

  • 500 γρ. μασκαρπόνε
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνη
  • 3 κουτ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 

 

 

 

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160oC.

Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι το μείγμα να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι σε άλλη λαδόκολλα, το στριφογυρίζουμε προσεκτικά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την γέμιση μασκαρπόνε: Στο μίξερ χτυπάμε το μασκαρπόνε, την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Σιγά σιγά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει, για περίπου μισή ώρα. Αφού η κρέμα μας έχει κρυώσει, ξετυλίγουμε το παντεσπάνι προσεκτικά και γεμίζουμε με την κρέμα, αφήνοντας λίγο μείγμα στην άκρη. Τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα εξωτερικά. 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μους σοκολάτας με καφέ (3 υλικά)

Γρήγορη μους σοκολάτας με καφέ. Εύκολα και με τρια μόλις υλικά!

Κοτόπουλο με μήλα και μηλίτη

Κοτόπουλο στον φούρνο με μήλα και μηλίτη!

Μαρμελάδα κεράσι

Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα κεράσι!

Περισσότερα άρθρα

Τα 6 μυστικά για καταπληκτική ζύμη για τάρτα

Μάθετε τα μυστικά για τις καλύτερες σπιτικές τάρτες.

Οι καλύτερες συνταγές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Συνταγές για το γιορτινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ