ΑρχικήΆρθραΗ Αθηνά μαγειρεύει με Electrolux

Η Αθηνά μαγειρεύει με Electrolux

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να περιμένει κανείς τα Χριστούγεννα. Ο βασικότερος λόγος είναι μάλλον τα γλυκά! Και ποιος καλύτερος τρόπος να κλείσει ένα γιορτινό τραπέζι από ένα υπέροχο γλυκό, όπως ένας χριστουγεννιάτικος κορμός; Όταν μάλιστα έχει ψηθεί υπέροχα στον φούρνο της νέας σειράς Inspiration Range της Electrolux, μπορούμε να είμαστε ήσυχοι ότι το γλυκό μας θα είναι απλώς ακαταμάχητο!

Σήμερα η Αθηνά από το blog Sugar Buzz θα μας ετοιμάσει χριστουγεννιάτικο κορμό σοκολάτας με γέμιση μασκαρπόνε. Δείτε τη συνταγή στο video που ακολουθεί και φτιάξτε ένα γλυκό που θα ενθουσιάσει κάθε καλεσμένο!

 

Η Αθηνά ετοιμάζει Χριστουγεννιάτικο κορμό! from Μαμα Πειναω on Vimeo.

 

 

Κορμός σοκολάτας με γέμιση μασκαρπόνε

 

 

Υλικά

Για το παντεσπάνι:

 

  • 3 αυγά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ.σούπας κακάο

 

 

Για την γέμιση μασκαρπόνε:

 

 

  • 500 γρ. μασκαρπόνε
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνη
  • 3 κουτ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 

 

 

 

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160oC.

Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι το μείγμα να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι σε άλλη λαδόκολλα, το στριφογυρίζουμε προσεκτικά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την γέμιση μασκαρπόνε: Στο μίξερ χτυπάμε το μασκαρπόνε, την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Σιγά σιγά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει, για περίπου μισή ώρα. Αφού η κρέμα μας έχει κρυώσει, ξετυλίγουμε το παντεσπάνι προσεκτικά και γεμίζουμε με την κρέμα, αφήνοντας λίγο μείγμα στην άκρη. Τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα εξωτερικά. 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Cheeseburger με τυρί Provolone

Αξεπέραστο cheeseburger με τυρί Provolone από τoν Τάσο Αντωνίου! Κανείς δεν λέει όχι σε αυτό το πεντανόστιμο burger με ζουμερό μπιφτέκι και λιωμένο τυρί!

Ζεστό κρασί με μπαχαρικά

Συνταγή για ζεστό κρασί με μπαχαρικά!

Σαλάτα ταμπουλέ αρωματική και πανεύκολη

Σαλάτα ταμπουλέ από τον Τάσο Αντωνίου. Δροσερή και αρωματική σαλάτα με πλιγούρι και φρέσκα μυρωδικά που συνοδεύει ιδανικά κρεατικά και ψαρικά.

Περισσότερα άρθρα

Κι όμως, το απορρυπαντικό πιάτων δεν καθαρίζει σωστά τα πιάτα

Το απορρυπαντικό πιάτων κάνει αστραφτερά τα πιάτα και τα ποτήρια, άλλα μάλλον δεν απομακρύνει τα βακτήρια και τα μικρόβια. Δείτε πώς θα το καταφέρετε.

Καλαμπόκι: 5 λόγοι που πρέπει να το εντάξετε στη διατροφή σας

Mάθετε ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει το καλαμπόκι και γιατί πρέπει να το εντάξετε στη διατροφή σας.

Αντικαταστάσεις υλικών για νηστίσιμα γλυκά

Πώς μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο σε ένα γλυκό; Μάθετε τις αντικαταστάσεις υλικών για πεντανόστιμα νηστίσιμα γλυκά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ