Υπάρχουν πολλοί λόγοι να περιμένει κανείς τα Χριστούγεννα. Ο βασικότερος λόγος είναι μάλλον τα γλυκά! Και ποιος καλύτερος τρόπος να κλείσει ένα γιορτινό τραπέζι από ένα υπέροχο γλυκό, όπως ένας χριστουγεννιάτικος κορμός; Όταν μάλιστα έχει ψηθεί υπέροχα στον φούρνο της νέας σειράς Inspiration Range της Electrolux, μπορούμε να είμαστε ήσυχοι ότι το γλυκό μας θα είναι απλώς ακαταμάχητο!
Σήμερα η Αθηνά από το blog Sugar Buzz θα μας ετοιμάσει χριστουγεννιάτικο κορμό σοκολάτας με γέμιση μασκαρπόνε. Δείτε τη συνταγή στο video που ακολουθεί και φτιάξτε ένα γλυκό που θα ενθουσιάσει κάθε καλεσμένο!
Η Αθηνά ετοιμάζει Χριστουγεννιάτικο κορμό! from Μαμα Πειναω on Vimeo.
Κορμός σοκολάτας με γέμιση μασκαρπόνε
Υλικά
Για το παντεσπάνι:
- 3 αυγά
- 80 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ.σούπας κακάο
Για την γέμιση μασκαρπόνε:
- 500 γρ. μασκαρπόνε
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνη
- 3 κουτ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160oC.
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι το μείγμα να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι σε άλλη λαδόκολλα, το στριφογυρίζουμε προσεκτικά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την γέμιση μασκαρπόνε: Στο μίξερ χτυπάμε το μασκαρπόνε, την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Σιγά σιγά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει, για περίπου μισή ώρα. Αφού η κρέμα μας έχει κρυώσει, ξετυλίγουμε το παντεσπάνι προσεκτικά και γεμίζουμε με την κρέμα, αφήνοντας λίγο μείγμα στην άκρη. Τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα εξωτερικά.