ΑρχικήΣυνταγέςΚρέαςΜοσχαράκι γιουβέτσι
γιουβέτσι μοσχαράκι Συνταγή
Εκτύπωση

Μοσχαράκι γιουβέτσι

Λαχταριστό γιουβέτσι με μοσχαράκι και λιαστές ντομάτες. Σε αυτή τη συνταγή για γιουβέτσι το μοσχαράκι μελώνει υπέροχα και συνδυάζεται με λαχανικά και λιαστή ντομάτα.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Μοσχαράκι γιουβέτσι
Προετοιμασία 1 ώρα
Εκτέλεση 40 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 40 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 386θερμίδες

Υλικά

  • 1.200 γραμμ. μοσχαράκι σπάλα κομμένο σε μπουκιές
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο έξτρα
  • 1 κρεμμύδι μικρό ολόκληρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 κομμάτι πράσο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • 500 γραμμ. κριθαράκι χοντρό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κεφαλοτύρι τριμμένο ή ξινομυζήθρα τριμμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε λάδι στραγγισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια

  • αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε γύρω γύρω το μοσχαράκι, περίπου 8-10 λεπτά. Προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, κρεμμύδι, καρότο, πράσο, σκόρδο, κι αφήνουμε να λαδωθούν. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σιγοβράσει το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει περίπου 1 ώρα. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. Τα αδειάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κρέας. Αφαιρούμε από τη σάλτσα τα λαχανικά (αν δεν έχουν λιώσει) και περιχύνουμε το φαγητό. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Εάν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό, προσθέτουμε ζεστό νερό, 2 δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες στο κριθαράκι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40 λεπτά. Προς το τέλος του ψησίματος αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι ή μυζήθρα και αφήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δείτε επίσης: Κέικ αφράτο και εύκολο!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σπιτικός γύρος στο τηγάνι

Σπιτικός γύρος στο τηγάνι από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε γύρο λαχταριστό και τόσο ζουμερό μέσα σε χρόνο μηδέν, εύκολα και πολύ οικονομικά.

Βελουτέ πράσου

Συνταγή για βελουτέ πράσου!

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα

Αυτό το φανταστικό γλυκό ψυγείου με μπισκότα, μπανάνες και ζαχαρούχο γάλα είναι τέλειο για κάθε περίσταση. Προσθέστε πραλίνα φουντουκιού για ακόμα πιο κολασμένο αποτέλεσμα.

Περισσότερα άρθρα

Φυτικό γιαούρτι: πόσο ωφελεί στη διατροφή μας;

Βάζουμε στο μικροσκόπιο τα δημοφιλέστερα είδη φυτικών γιαουρτιών και αναλύουμε τα οφέλη τους στη διατροφή μας.

Τα food trends του 2019 σύμφωνα με το Pinterest

Αυτά είναι τα food trends που θα μαγειρέψουμε και θα μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας το 2019.

Τα μπαχαρικά των Χριστουγέννων

Θα ήταν αστείο αν ισχυριζόμασταν ότι οι διατροφικές επιλογές μας τα Χριστούγεννα είναι υγιεινές. Αλλά κάπου ανάμεσα στους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, τις δίπλες και...

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ