Εκτύπωση
Μοσχαράκι γιουβέτσι
Λαχταριστό γιουβέτσι με μοσχαράκι και λιαστές ντομάτες. Σε αυτή τη συνταγή για γιουβέτσι το μοσχαράκι μελώνει υπέροχα και συνδυάζεται με λαχανικά και λιαστή ντομάτα.
Μερίδες 6
Θερμίδες 386θερμίδες
Υλικά
- 1.200 γραμμ. μοσχαράκι σπάλα κομμένο σε μπουκιές
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο έξτρα
- 1 κρεμμύδι μικρό ολόκληρο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 καρότο
- 1 κομμάτι πράσο
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
- 1 κ. γλ. ζάχαρη
- 500 γραμμ. κριθαράκι χοντρό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- κεφαλοτύρι τριμμένο ή ξινομυζήθρα τριμμένη
- 1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε λάδι στραγγισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε γύρω γύρω το μοσχαράκι, περίπου 8-10 λεπτά. Προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, κρεμμύδι, καρότο, πράσο, σκόρδο, κι αφήνουμε να λαδωθούν. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σιγοβράσει το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει περίπου 1 ώρα. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. Τα αδειάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κρέας. Αφαιρούμε από τη σάλτσα τα λαχανικά (αν δεν έχουν λιώσει) και περιχύνουμε το φαγητό. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Εάν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό, προσθέτουμε ζεστό νερό, 2 δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες στο κριθαράκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40 λεπτά. Προς το τέλος του ψησίματος αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι ή μυζήθρα και αφήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!
Δείτε επίσης: Κέικ αφράτο και εύκολο!
WOW! Κύριε Τάσο είστε υπέροχος
Πολυ καλη συνταγη. και ωραια βιντεο αναλυτικο. να εισαι καλα