Η νέα αλυσίδα καφέ από την Tesco

Στο Λονδίνο του 17ου αιώνα τα καφενεία ήταν δημοφιλή στους ανθρώπους του πνεύματος, οι οποίοι συναντιoύνταν για να συζητήσουν για τα σημαντικότερα θέματα της ημέρας πίνοντας μία κούπα καφέ. Σήμερα όμως, στην εποχή των laptops και του καφέ latte macchiato, όπου η ίδια η καφετέρια είναι η αφορμή για μία συνάντηση, η δημιουργία μιας αλυσίδας καφέ που πήρε το όνομά της από δυο διάσημους θαυμαστές του καφέ σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Το πρώτο υποκατάστημα των “Harris και Hoole”, μία αλυσίδα καφέ της αλυσίδας σουπερμάρκετ Tesco και των Nick, Andrew and Laura Tolley, ιδρυτών της διάσημης αλυσίδας καφέ Taylor St, θα ανοίξει αυτό το μήνα στην Amersham στην Αγγλία. Σύμφωνα με τον Nick Tolley, τα καταστήματα Τaylor St κρύβονται στα σοκάκια του Λονδίνου και αποτελούν τον παράδεισο του καλού καφέ. Έτσι, προσπαθούν να μεταφέρουν αυτό τον καφέ στους κεντρικούς και πιο δημοφιλείς δρόμους της Μ. Βρετανίας. Βασικός τους στόχος είναι να φέρουν πίσω στη διαδικασία παρασκευής του καφέ  την τέχνη και να μας προσφέρουν τον καλύτερο καφέ στον κόσμο, με την προϋπόθεση ο δημιουργός του καφέ να ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Διαφορετικά θα πιούμε έναν συνηθισμένο καφέ. 

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που μία λογοτεχνική νύξη χρησιμοποιήθηκε για να δώσει το όνομά της σε μία αλυσίδα καφέ, αφού και τα Starbucks πήραν το όνομά τους από την πρώτη σύντροφο του καπετάνιου Ahab στo μυθιστόρημα Moby Dick! Τι λέτε, θα έχουν την ίδια απήχηση τα νέα καταστήματα της Tesco στους λάτρεις του καφέ;

 

Πηγή: Independent 

Eικόνα: Someoneinlondon

 

Φρόση Σκέντζου

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.