ΑρχικήΣυνταγέςΚαραμελωμένο κοτόπουλο

Καραμελωμένο κοτόπουλο

Καραμελωμένο κοτόπουλο, πεντανόστιμο και πολύ αγαπημένο. Η συνταγή για καραμελωμένο κοτόπουλο είναι πολύ εύκολη και πολύ γρήγορη. Δοκιμάστε την σήμερα και θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας συνταγές για κοτόπουλο.

Καραμελωμένο κοτόπουλο
Εκτύπωση

Καραμελωμένο κοτόπουλο

Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Καραμελωμένο κοτόπουλο
Προετοιμασία 2 ώρες 9 λεπτά
Εκτέλεση 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος 2 ώρες 54 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 450θερμίδες

Υλικά

  • 12 μπουτάκια κοτόπουλου όχι ολόκληρα, αλλά το ακριανό κομμάτι, τα λεγόμενα «κοπανάκια», τα οποία θα βρείτε χύμα στα κρεοπωλεία ή θα τα αγοράσετε συσκευασμένα, σε δισκάκια –κάθε δισκάκι περιέχει 6 κοπανάκια
  • Για τη μαρινάδα

  • 1/2 φλιτζάνι 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 4 - 5 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας κατά προτίμηση βιολογική
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκάνη ρίχνω όλα τα υλικά της μαρινάδας, δηλαδή το ελαιόλαδο, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά.
  • Βάζω στο μπολ και τα κοπανάκια και ανακατεύω καλά με τα χέρια μου, μέχρι να βραχούν παντού με τη μαρινάδα. Σκεπάζω σφικτά το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 C. Βγάζω τα κοπανάκια από τη μαρινάδα και τα απλώνω σε ένα ταψί, σε μονή στρώση. Τα περιχύνω με τη μαρινάδα και βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
  • Ψήνω για 40 - 45 λεπτά, αλείφοντας τα κοπανάκια κάθε τόσο με τη μαρινάδα του ταψιού, με ένα πινέλο, μέχρι να αποκτήσουν καραμελωμένη και γυαλιστερή όψη και έντονο ρόδινο χρώμα. Τα σερβίρω ζεστά.

Δείτε επίσης: Γιουβέτσι με ζουμερό μοσχαράκι

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μελιτζανοσαλάτα

Μελιτζανοσαλάτα από τον Τάσο Αντωνίου, με πλούσια καπνιστή γεύση μελιτζάνας, γλυκιά ψημένη πιπεριά και φρέσκα αρωματικά. Σερβίρετέ τη ως ορεκτικό.

Πολίτικο λαχανόρυζο

Πολίτικο λαχανόρυζο, μια από τις πιο γευστικές και παραδοσιακές συνταγές της πολίτικης κουζίνας.

Σταφιδόψωμο με πορτοκάλι

Χορταστικό και νόστιμο σταφιδόψωμο από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε ένα υπέροχο σταφιδόψωμο με άρωμα πορτοκάλι, αφράτο και σπιτικό, με απλά βήματα.

Περισσότερα άρθρα

Τα 7 μυστικά που δεν ήξερες για την τέλεια σούπα

Μυστικά για υπέροχες ζεστές χειμωνιάτικες σούπες. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να φτιάξετε μια πεντανόστιμη σούπα!

Το απίστευτο μυστικό για φρέσκο ψωμί

Μάθετε τον σωστό τρόπο για να αποθηκεύετε το ψωμί σας και να παραμείνει φρέσκο για μέρες.

Τι να προσέχουμε όταν τρώμε έξω το καλοκαίρι σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ

Συστάσεις στους καταναλωτές για την επιλογή ασφαλών τροφών στα εστιατόρια το καλοκαίρι δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ