ΑρχικήΆρθραΠερίσσεψαν μελομακάρονα & κουραμπιέδες; Συνταγές για να τα αξιοποιήσουμε

Περίσσεψαν μελομακάρονα & κουραμπιέδες; Συνταγές για να τα αξιοποιήσουμε

Περίσσεψαν μελομακάρονα & κουραμπιέδες; Συνταγές για να τα αξιοποιήσουμε.

Είναι πολύ συνηθισμένο να φτιάχνουμε μεγάλες ποσότητες από τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα γλυκά, με αποτέλεσμα στο τέλος των γιορτών να περισσεύουν μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Τι μπορούμε να κάνουμε για να μην τα πετάξουμε; Σας προτείνουμε μερικές υπέροχες ιδέες για να αξιοποιήσετε και να ανακυκλώσετε τα χριστουγεννιάτικα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τη βασιλόπιτα!

Τράιφλ με μελομακάρονα

Γιαούρτι με μελομακάρονα: Αναμειγνύουμε 200 γρ. γιαούρτι με 1 θρυμματισμένο μελομακάρονο, σταφίδες και λίγη θρυμματισμένη καρυδόψιχα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Smoothie με μελομακάρονα: Χτυπάμε στο μπλέντερ 1 μπανάνα, 1 καθαρισμένο μήλο, 1 καθαρισμένο αχλάδι, 1 ποτήρι γάλα με χαμηλά λιπαρά, 2 μελομακάρονα και λίγη κανέλα. Σερβίρουμε αμέσως.

Τσιζκέικ με βάση μελομακάρονου: Στη συνταγή για Τσιζκέικ ή Cheesecake (θα τη βρείτε με ένα κλικ εδώ)  αντικαθιστούμε τη βάση μπισκότου με 10-12 θρυμματισμένα μελομακάρονα χωρίς να προσθέσουμε βούτυρο. Δεν χρειάζεται να την ψήσουμε ξανά, η βάση θα δέσει στο ψυγείο μαζί με την επικάλυψη. Δείτε τη συνταγή πατώντας Play ( ▶) στο παρακάτω βίντεο!

Μηλόπιτα με μελομακάρονα: Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κύβους 4 μήλα. Τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και προσθέτουμε 6 θρυμματισμένα μελομακάρονα. Προσθέτουμε 1/2 κ.γλ. κανέλα, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια ή χτυπημένη σαντιγί.

Περίσσεψαν μελομακάρονα & κουραμπιέδες; Δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές

Τάρτα σοκολάτα με βάση από κουραμπιέδες: Στη συνταγή για Σοκολατένιο Γλυκό Σε 10 Λεπτά (θα τη βρείτε με ένα κλικ εδώ) αντικαθιστούμε τη βάση μπισκότου με 10-12 θρυμματισμένα μελομακάρονα και βούτυρο. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει το γλυκό και απολαμβάνουμε. Δείτε τη συνταγή πατώντας Play ( ▶) στο παρακάτω βίντεο!

Μωσαϊκό με κουραμπιέδες: Στη συνταγή για Μωσαϊκό (θα τη βρείτε με ένα κλικ εδώ) αντικαθιστούμε τα πτι μπερ με θρυμματισμένους κουραμπιέδες. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη μέχρι να δέσει το μωσαϊκό και απολαμβάνουμε!

Σοκολατάκια με περισσεύματα από βασιλόπιτα: Με 4 πολύ απλά υλικά και τη βασιλόπιτα που έχει περισσέψει μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα σοκολατάκια στη στιγμή. Δείτε τη συνταγή για Σοκολατάκια Υποβρύχιο με ένα κλικ εδώ.

Τρουφάκια με κουραμπιέδες: Τρίβουμε τους κουραμπιέδες στο μίξερ, προσθέτουμε λίγο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κονιάκ ή λικέρ κανέλα, εκχύλισμα βανίλιας και προαιρετικά καρύδια ή αμύγδαλα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει πολύ καλά και στη συνέχεια πλάθουμε τα τρουφάκια. Στο τέλος, τα επικαλύπτουμε με κακάο σε σκόνη ή με τρούφα σοκολάτας.

Περίσσεψαν μελομακάρονα & κουραμπιέδες; Σας έχουμε την λύση!

Γλυκιά πουτίγκα με βασιλόπιτα, μήλα και κανέλα: Στη συνταγή για Γλυκιά Πουτίγκα (θα τη βρείτε με ένα κλικ εδώ) αντικαθιστούμε το μπαγιάτικο ψωμί με βασιλόπιτα.

Βασιλόπιτα εκμέκ: Κόβουμε τη βασιλόπιτα σε φέτες και τις απλώνουμε σε ένα ταψί δημιουργώντας μια πλούσια στρώση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 40 λεπτά μέχρι οι φέτες να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Αφήνουμε το κέικ  να κρυώσει. Φτιάχνουμε σιρόπι βράζοντας ίση ποσότητα ζάχαρης και νερού και περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι τις κρύες φέτες βασιλόπιτας.  Φτιάχνουμε μια κρέμα ζαχαροπλαστικής ή ακόμα και άνθο αραβοσίτου του εμπορίου και επικαλύπτουμε ομοιόμορφα τη σιροπιασμένη βάση μας. Πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι, αμύγδαλο ή καρύδι και κανέλα. Τοποθέτουμε τη βασιλόπιτα εκμέκ στο ψυγείο για 1-2 ώρες και κατόπιν σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη και Άννα Ευθυμίου.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι. Ένα παραδοσιακό νηστίσιμο πιάτο με χταπόδι που μοσχοβολάει θάλασσα. Πανεύκολη και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή.

Τούρτα παγωτό με μωσαϊκό

Συνταγή για συγκλονιστική τούρτα παγωτό με μωσαϊκό!

Δίχρωμο κέικ

Δίχρωμο κέικ με γεύση βανίλια σοκολάτα. Αφράτο, με υπέροχο άρωμα βουτύρου και μοναδικό σχέδιο σαν ζέμπρα που θα λατρέψετε!

Περισσότερα άρθρα

Τα τέλεια μπιφτέκια θέλουν αυτό το απρόσμενο υλικό

Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι το μυστικό για τέλεια μπιφτέκια έχει σχέση με… τα ψάρια;

Συνταγές για φοιτητές σε δέκα λεπτά

Συνταγές για φοιτητές, εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες, από τον Τάσο Αντωνίου. Γιατί η φοιτητική ζωή θέλει καλοπέραση και όχι ατέλειωτες ώρες στην κουζίνα.

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε;

Μάθετε γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε και για ποιο λόγο χάνεται η όλη η γεύση εξαιτίας της απόψυξης.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ