Η Νταϊάνα Κόχυλα στο TEDxAthens 2012

 

Η μεγάλη μέρα για το 4o TEDxAthens πλησιάζει! 

 

To ΤΕDxAthens 2012 ανακοινώνει μέσω του mamapeinao.gr, την ομιλήτρια Νταϊάνα Κόχυλα

H Νταϊάνα Κόχυλα είναι ίσως η πιο γνωστή πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας στην Αμερική. Η Κόχυλα που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από Έλληνες γονείς και ζει μεταξύ Νέας Υόρκης, Αθήνας και Ικαρίας, δουλεύει εδώ και πολλά χρόνια πάνω στην ελληνική κουζίνα: Ως μαγείρισσα, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, σύμβουλος σε εστιατόρια και κριτικός φαγητού η αποστολή της Κόχυλα παραμένει ίδια: να διαδώσει σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο το υγιεινό, νόστιμο Ελληνικό φαγητό. «Η αποστολή μου είναι να κάνω για την Ελληνική κουζίνα αυτό που έκανε η Julia Child για τη Γαλλική – να φέρω τη βαθιά γνώση μου και το πάθος μου για την πιο υγιή κουζίνα της Μεσογείου στο Αμερικάνικο ακροατήριο» υποστηρίζει.

H Kόχυλα έχει γράψει 17 βιβλία με θέμα την ελληνική μαγειρική (το πιο πρόσφατο με τίτλο Country Cooking of Greece μόλις κυκλοφόρησε) ενώ έχει αρθρογραφήσει για θέματα φαγητού σε μερικά από τα πιο έγκυρα ξένα μέσα – από τους New York Times μέχρι το καλύτερο φαγητό γαστριμαργικής κουλτούρας στον κόσμο το περίφημο Saveur – στην Ελλάδα συνεργαζόταν για πάνω από είκοσι χρόνια με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Παράλληλα δουλεύει ως σύμβουλος σε γνωστά  κυρίως ελληνικά εστιατόρια ανά την Αμερική όπως τα Boukiés και Pylos στη Νέα Υόρκη ή το Avli στο Σικάγο, ενώ εμφανίζεται συχνά στην Αμερικανική τηλεόραση.

Εκτός από εστιατόρια όμως, η Κόχυλα συμβουλεύει και μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου όπως το Harvard και το Υale για το πώς μπορούν να καλυτερεύσουν και να κάνουν πιο υγιεινό το φαγητό στις φοιτητικές τους εστίες.

Κάθε καλοκαίρι παραδίδει μαθήματα ελληνικής μαγειρικής στο Glorious Greek Kitchen, τη σχολή που έχει ιδρύσει με το σύζυγο της στην Ικαρία ενώ έχει και το δικό της διαδικτυακό κανάλι το GreekFoodTv. «Η φιλοσοφία μου για το φαγητό είναι απλή: Έφτασε η ώρα της ελληνικής κουζίνας» λέει η ίδια. 

Στο βίντεο που ακολουθεί μιλάει για τη δουλειά της και τον εαυτό της.

Η Νταϊάνα Κόχυλα θα μοιραστεί μαζί μας τις συναρπαστικές εμπειρίες της στο TEDxAthens 2012 με θέμα “The Ones Who Do”.

Το main event του TEDxAthens 2012 θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου στον Ελληνικό Κόσμο, Πειραιώς 254. Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν μέσα απο το www.tedxathens.com.

Σύντομα θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των υπόλοιπων ομιλητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.