ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΠαγωμένη κρέμα με σοκοπάστα

Παγωμένη κρέμα με σοκοπάστα

Παγωμένη κρέμα με σοκοπάστα, αυτή η συνταγή για γίνει η αγαπημένη σας σοκολατοσυνταγή.

Παγωμένη κρέμα με σοκοπάστα
Εκτύπωση

Παγωμένη κρέμα με σοκοπάστα

Παγωμένη κρέμα με σοκοπάστα, αυτή η συνταγή για γίνει η αγαπημένη σας σοκολατοσυνταγή.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Παγωμένη κρέμα με σοκοπάστα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Αναμονή 2 ώρες
Συνολικός χρόνος 2 ώρες 15 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 300θερμίδες

Υλικά


  • 2 κρόκοι αυγών
    25 γρ. ζάχαρη
    125 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
    250ml. γάλα με πλήρη λιπαρά
    7 κ.σ. σοκοπάστα ή πραλίνα φουντουκιού
    βρείτε τη συνταγή εδώ

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη με μίξερ χειρός στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα μέχρι να ξεκινήσουν να βράζουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο μείγμα κρόκων και ανακατεύουμε καλά.
  • Ξαναρίχνουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε μέχρι να βράσει. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκοπάστα ή την πραλίνα φουντουκιού. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ισομοιράζουμε σε μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα. Τοποθετούμε στην κατάψυξη και τα αφήνουμε για 2 ώρες.

Δείτε επίσης: Κέικ αφράτο και εύκολο!

Δείτε επίσης: Συνταγή για πεντανόστιμη Πορτοκαλόπιτα

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γίγαντες στον φούρνο

Μια παραδοσιακή συνταγή για γίγαντες στον φούρνο με αρωματική σάλτσα ντομάτας και χωριάτικο λουκάνικο!

Σαλάτα με πεπόνι και γραβιέρα

Σαλάτα με πεπόνι, προσούτο και γραβιέρα!

Σαλάτα νισουάζ με σολομό

Συνταγή για σαλάτα νισουάζ με φρέσκο σολομό!

Περισσότερα άρθρα

4 tips για να μαγειρέψετε μελιτζάνες στην τελειότητα

Μελιτζάνες, όλα τα μυστικά και οι συμβουλές που πρέπει να ξέρετε για να τις μαγειρέψετε στην τελειότητα!

7 μοναδικά γλυκά με ταχίνι!

Διαλέξαμε τα 6 καλύτερα γλυκά με ταχίνι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις! Υπέροχα γλυκά με ταχίνι που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά.

Μυστικά για τέλειους κουραμπιέδες

Απίθανοι, τραγανοί, βουτυράτοι κουραμπιέδες στο πι και φι!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ