Ο Jamie Oliver εξαγριώνει τους Έλληνες με τους πασχαλινούς κουραμπιέδες του

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Ο διάσημος τηλεοπτικός σεφ Jamie Oliver αγαπά πολύ την Ελλάδα και την έχει εκθειάσει πολλές φορές στις εκπομπές και τα βιβλία του. Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπάρχουν αρκετές ελληνικές συνταγές μέσα από τη δική του ματιά και οπτική γωνία. Μια τέτοια συνταγή είναι και οι διάσημοι κουραμπιέδες, τους οποίους όμως χαρακτηρίζει ως ένα “παραδοσιακό πασχαλινό μπισκότο” το οποίο ταιριάζει ιδανικά με τον καφέ.

Εκτός από την αστοχία ως προς την ταυτότητα του γλυκού, η ίδια η συνταγή προτείνει αλλαγές όπως νερό από άνθη πορτοκαλιού αντί για ροδόνερο όπως παραδοσιακά φτιάχνονται, ενώ δεν διευκρινίζει ότι βασικό υλικό είναι το βούτυρο γάλακτος στον οποίο όφειλουν οι κουραμπιέδες την πλούσια γεύση τους.

Οι χρήστες έσπευσαν να σχολιάσουν για τους κουραμπιέδες του Jamie Oliver “epic fail” και “πρέπει να διαβάσει πολύ ακόμα για την ατέλειωτη ελληνική κουλτούρα και κουζίνα”.

Διαβάστε ακόμα: Όταν ο Τάσος Αντωνίου μαγείρεψε με τον Jamie Oliver! 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Jamie Oliver προτείνει παραδοσιακές εθνικές με τη δική του εκδοχή. Πριν λίγο καιρό είχε παρουσιάσει τη δική του παέγια στην οποία είχε προσθέσει και τσορίθο, ξεσηκώνοντας έτσι τους Ισπανούς στο Twitter.

Τα μυστικά για πετυχημένους κουραμπιέδες με ένα κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.