Εκτύπωση
Αγγουροσαλάτα
Μερίδες 6
Θερμίδες 321θερμίδες
Υλικά
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια μόνο τα πράσινα φύλλα, ψιλοκομμένα
- 3 μεγάλα αγγούρια πλυμένα με τη φλούδα τους
- 2 καρότα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα σε καρέ
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξίδι
- 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ξινομυζήθρα
- 250 γραμμ. γιαούρτι σακούλας
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβουμε κατά μήκος το αγγούρι με τη φλούδα του. Εάν έχει πολλά σπόρια, τα αφαιρούμε με το μαχαίρι. Ψιλοκόβουμε το αγγούρι σε καρεδάκια. Το βάζουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε το καρότο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το δυόσμο. Αλατίζουμε. Χτυπάμε σε μπολ το λάδι και το ξίδι με πιρούνι. Προσθέτουμε το γιαούρτι και την ξινομυζήθρα. Τα ανακατεύουμε. Περιχύνουμε την αγγουροσαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και την παγώνουμε στο ψυγείο. Καλό θα είναι να περιχύσετε τη σαλάτα με το γιαούρτι λίγο πριν σερβίρετε, γιατί το αγγούρι θα κατεβάσει υγρά.
Δες τις συνταγές μας σε βίντεο και γίνε master στην κουζίνα
Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
SUPER recipe!
Μπράβο