Αγγουροσαλάτα

Αγγουροσαλάτα

5 from 2 votes
ΓΕΥΜΑ Ορεκτικά
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 6
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 321 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια μόνο τα πράσινα φύλλα, ψιλοκομμένα
  • 3 μεγάλα αγγούρια πλυμένα με τη φλούδα τους
  • 2 καρότα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα σε καρέ
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ξινομυζήθρα
  • 250 γραμμ. γιαούρτι σακούλας
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Κόβουμε κατά μήκος το αγγούρι με τη φλούδα του. Εάν έχει πολλά σπόρια, τα αφαιρούμε με το μαχαίρι. Ψιλοκόβουμε το αγγούρι σε καρεδάκια. Το βάζουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε το καρότο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το δυόσμο. Αλατίζουμε. Χτυπάμε σε μπολ το λάδι και το ξίδι με πιρούνι. Προσθέτουμε το γιαούρτι και την ξινομυζήθρα. Τα ανακατεύουμε. Περιχύνουμε την αγγουροσαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και την παγώνουμε στο ψυγείο. Καλό θα είναι να περιχύσετε τη σαλάτα με το γιαούρτι λίγο πριν σερβίρετε, γιατί το αγγούρι θα κατεβάσει υγρά. 
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Αγγουροσαλάτα

Δες τις συνταγές μας σε βίντεο και γίνε master στην κουζίνα

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.