Τορτίγια με κοτόπουλο και λαχανοσαλάτα coleslaw από τον Τάσο Αντωνίου! Λεπτή και αφράτη τορτίγια με αρωματικό κοτόπουλο και πεντανόστιμη σαλάτα coleslaw. Ένα σνακ ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας, κατάλληλο για το γραφείο, το σχολείο, το πικνικ και για κάθε περίσταση!
Εκτύπωση
Τορτίγια με κοτόπουλο και λαχανοσαλάτα coleslaw
Τορτίγια με κοτόπουλο και λαχανοσαλάτα coleslaw από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα σνακ ιδανικό για το γραφείο, το σχολείο, το πικνικ και για κάθε περίσταση!
Μερίδες 2
Θερμίδες 300θερμίδες
Υλικά
- 200 γρ. στήθος κοτόπουλο
- αλάτι
- 1 κ.γλ. πάπρικα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Για τη λαχανοσαλάτα:
- 1/2 καρότο τριμμένο
- 1/4 κόκκινο λάχανο
- 1/4 πράσινο λάχανο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.γλ. μαγιονέζα Dijonnaise
- 2 πίτες τορτίγια
Εκτέλεση
- Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε μέτριες λωρίδες. Σε μπολ το αναμειγνύουμε με αλάτι και πάπρικα.
- Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι που έχει κάψει, χωρίς να γεμίσουμε υπερβολικά το σκεύος. Γυρνάμε το κοτόπουλο τακτικά για να μαγειρευτεί ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Όταν έχει ροδίσει καλά, μετά από περίπου 8 λεπτά, είναι έτοιμο.
- Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τριμμένο καρότο, κόκκινο και πράσινο λάχανο, μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγιονέζα Dijonnaise. Αναμειγνύουμε τη σαλάτα με τα χέρια για να ανακατευτούν ομοιόμορφα τα υλικά.
- Ανοίγουμε μια πίτα τορτίγια και τοποθετούμε στη μέση το ψημένο κοτόπουλο. Γεμίζουμε την τορτίγια με τη λαχανοσαλάτα, προσέχοντας να μην την παραφουσκώσουμε. Τυλίγουμε την τορτίγια σε ρολό και σφραγίζουμε τα δυο άκρα με οδοντογλυφίδες. Κόβουμε την τορτίγια στη μέση με μαχαίρι.
- Σερβίρουμε την τορτίγια κοτόπουλο ζεστή ή και κρύα.
Βίντεο συνταγής
Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!
Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!
το δοκιμασα και επαθα πλακα! φοβερη σος. Μπραβο Τασο ωραιο βιντεο