fbpx

Κανελόνια με γέμιση από κιμά και μπεσαμέλ

Κανελόνια με γέμιση από κιμά και μπεσαμέλ συνταγή
Κανελόνια με γέμιση από κιμά και μπεσαμέλ συνταγή
Print Recipe
5 from 1 vote

Κανελόνια με γέμιση από κιμά και μπεσαμέλ

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ από τον Τάσο Αντωνίου. Μία απίθανη συνταγή με λαχταριστά κανελόνια και πλούσια γέμιση από βελούδινη μπεσαμέλ και μυρωδική σάλτσα με κιμά.
Prep Time10 λεπτά
Cook Time1 ώρα 10 λεπτά
Total Time1 ώρα 20 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Κανελόνια με γέμιση από κιμά και μπεσαμέλ
Servings: 4
Calories: 490θερμίδες

Ingredients

  • 24 κανελόνια
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Instructions

  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα, για περίπου 7 λεπτά. Ρίχνουμε σκόρδο, κρεμμύδι και το ξύλο κανέλας. Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να στεγνώσει ο κιμάς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει ο κιμάς προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Για τη μπεσαμέλ: Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το γάλα με τη δάφνη και δύο πρέζες από το μοσχοκάρυδο (να μην βράσουν). Σε μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε πρώτα το μισό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια ξαναβάζουμε στη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και μία πρέζα μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
  • Ρίχνουμε δύο κουταλιές από τη μπεσαμέλ σε ταψί. Γεμίζουμε με τον κιμά τα κανελόνια και τα ακουμπάμε στο ταψί με τη μπεσαμέλ. Περιχύνουμε τα κανελόνια με τη μπεσαμέλ. Ψήνουμε στους 180°C για μία ώρα σκεπασμένα. Δεκαπέντε λεπτά πριν το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο να ροδίσει η κρέμα.

Δείτε επίσης: Συνταγή για πετυχημένο κλασσικό κέικ

Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο
  1. εγω εκανα μια αλλη συνταγη και απο την ημερα που καναμε τη δικια σου τα παιδια μου κανουν παρτυ. να εισαι καλα Τασο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.