Πορτοκαλόπιτα με σιρόπι

Πορτοκαλόπιτα με σιρόπι, η καλύτερη συνταγή! Ο Τάσος Αντωνίου σου δείχνει σε βίντεο, βήμα βήμα τη συνταγή & τα μυστικά του για ζουμερή πορτοκαλόπιτα με σιρόπι. Πολύ εύκολη συνταγή για πορτοκαλόπιτα και πραγματικά η μοναδική που χρειάζεσαι. Εύκολη, γρήγορη και πάρα πολύ νόστιμη. Θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ταιριάζει φανταστικά και με μια μπάλα παγωτό.

Πορτοκαλόπιτα με σιρόπι
Print Recipe
5 from 12 votes

Πορτοκαλόπιτα με σιρόπι

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου.
Prep Time15 λεπτά
Cook Time1 ώρα
Total Time1 ώρα 15 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Πορτοκαλόπιτα
Servings: 10
Calories: 280θερμίδες

Ingredients

  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
  • 4 αυγά μεγάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 πορτοκάλια μεγάλα ξύσμα και χυμό
  • 300 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 2 κ.γλ. βανίλια
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 ml ηλιέλαιο

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1,5 φλιτζάνι νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Kόβουμε τα φύλλα κρούστας σε μέτριες λωρίδες. 

  • Στο μίξερ χειρός χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά και 200 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα το γιαούρτι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ. 

  • Αφού αναμειχθούν τα υλικά προσθέτουμε στο τέλος το ηλιέλαιο. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  • Ρίχνουμε λίγα λίγα τα κομμάτια από φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Μεταφέρουμε το μείγμα της πορτοκαλόπιτας σε λαδωμένο ταψί. 
  • Ψήνουμε για περίπου μια ώρα, μέχρι να ροδίσει και να σχηματίσει χρυσαφένια κρούστα. 
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιών και την κανέλα σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα με σιρόπι καυτό ή το ανάποδο. 

Video

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

14 Σχόλια
  1. Καλησπέρα σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω α) τί μέγεθος ταψιού χρησιμοποιήσατε και β) αν το ψήνετε στις αντιστάσεις ή στον αέρα.
    Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
    Αργυρώ

  2. Μπράβο! Εγω δεν το εκανα ποτε αυτο το γλυκο γιατι η μανα μου ελεγε παντα οτι ειναι πολυ δυσκολο. Με ξεψαρωσες ρε Τασο και σε ευχαριστω πολύ γι αυτο. Ωραια σελιδα το μαμα πειναω με ωραιες και πανω απολα ευκολες κ νοστιμες συνταγες για εμας τους εργενηδες. συνεχιστε σας εχουμε αναγκη

  3. Καλα την εκανα στο μαγαζι κ αρεσε σε ολους τους πελατες. Μπραβο παιδια δωστε κ αλλες συνταγες

  4. Τέλεια πορτοκαλόπιτα!!!!!!!!!!!!!!! Ουτε φυλλαράκι δεν έμεινε!!! Ευχαριστούμε Τάσο!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Υπέροχη,την έκανα και έγινε πολύ νόστιμη,με όμορφα αρώματα,και πολύ γρήγορη.Μπράβο Τασο με τις συνταγές σου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.