Κέικ κλασικό

Κέικ κλασικό

Χρόνος προετοιμασίας: 15 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 1 hour

Μερίδες: 10

Υλικά

1 και 1/4 φλιτζανιού (280 γρ.) βούτυρο
2 φλιτζάνια (400 γρ.) ζάχαρη
4 αυγά
1 και 1/4 φλιτζανιού (300 ml) γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
4 φλιτζάνια (500 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκού βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC.

Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο με μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα. Ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Κατόπιν ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας κάθε φορά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας καλά. Ρίχνουμε σε 3 δόσεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη βανίλια και χτυπάμε ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Ξεφορμάρουμε το κέικ και προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

https://www.mamapeinao.gr/keik-klasiko/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.