Ο ανοιξιάτικος αέρας μας φέρνει επιθυμία για κάτι εύκολο και γλυκό όπως το κλασικό κέικ της μαμάς.
Το σπιτικό κέικ είναι μία από τις πιο δημοφιλείς λύσεις για αυτήν την εποχή του χρόνου. Είτε πρόκειται για σνακ, είτε για γλυκό με τον καφέ, το σπιτικό κέικ είναι πάντα μια καλή επιλογή.
Η συνταγή για το σπιτικό κέικ είναι πολύ απλή και μπορεί να προσαρμοστεί στα γούστα του καθενός. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να δημιουργήσετε ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.
Η καλύτερη συνταγή από τον Τάσο Αντωνίου, πολλές φορές δοκιμασμένη με σίγουρο αποτέλεσμα. Δείτε το βίντεο και μάθετε όλα τα μυστικά για αυτό το αγαπημένο γλυκό κάθε οικογένειας. Μύρισε μαμα!
Κέικ κλασικό συνταγή
Υλικά
- 1 και 1/4 φλιτζανιού 280 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 φλιτζάνια 400 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 και 1/4 φλιτζανιού 300 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 φλιτζάνια 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουτ. γλυκού βανίλια σε σκόνη
- 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμός για το γλάσο)
Για το γλάσο:
- 2 φλιτζάνια 220 γρ. ζάχαρη άχνη
- 8 κ.σ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.
- Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο με μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. Ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Κατόπιν ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας κάθε φορά. Κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ την μισή ποσότητα από το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη βανίλια και χτυπάμε ώσπου να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας καλά. Κοσκινίζουμε στο μπολ και το υπόλοιπο αλεύρι.
- Βγάζουμε το μπολ από τη βάση του μίξερ. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
- Χτυπάμε 2-3 φορές τη φόρμα του κέικ στον πάγκο εργασίας για να απλωθεί καλά το μείγμα.
- Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το γλάσο:
- Σε μπολ κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη και αναμειγνύουμε με τον χυμό λεμονιού μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Περιχύνουμε το κρύο κέικ με το γλάσο.
Βίντεο συνταγής
Δείτε επίσης: Κέικ με ανανά
Αν σας άρεσε το κλασικό κεικ, θα λατρέψετε το δίχρωμο ζέμπρα κέικ!
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Μπραβο! Είναι η καλυτερη συνταγη για κεικ που εχω δοκιμασει ποτε. Εχω κανει τα παντα και απο ολες τις κυριες. Και το βιντεο τα λεει πολυ ωραια. Ο Τασος πολυ καλο παιδι φαινεται και ταλαντουχο. Μπραβο σας για την ωραια σελιδα που εχετε.
ΥΠΕΡΟΧΟ…
Τρομερη συνταγη! Μπραβο σας
yperoxo keik
πολυ καλο
Μπραβο Τάσο. τελεια συνταγη για κεικ. ευκολη πολυ κ πεντανοστιμο.
Αψογος!
μεχρι και εγω που ειμαι αντρας καταφερα να κανω καλο κεικ! ωραια συνταγη
Πολύ απλό και νόστιμο το κεικ που προτείνετε.
Το έφτιαξα και το έψησα σε φορμάκια, για να το παίρνουν τα παιδιά στο σχολείο.
Εννοείται ότι το λάτρεψαν.
Το πετυχα Τασοο σαν το δικο σου εγινε, πραγματικα δεν φανταζομουν οτι το κεικ ζεμπρα γινοταν τοσο ευκολο, οσες φιλες κερασα με κοιταζαν σαν εξωγηινη, πως τα καταφερες ρωτουσαν, ας ειναι καλα ο Τασος, τους ελεγα.
Εξαιρετικό.Μπραβο Τασο!!!
Bravo tasso
Τελικά αυτό το κεικ ειναι το καλύτερο που έχω δοκιμάσει και φτιάξει μέχρι τώρα. Το βίντεο ειναι πολύ αναλυτικό και συντομο. Τάσο εγω βάζω και πορτοκαλι ξυσμα η μερικές φορες lime. Οπως και να εχει συνεχισε σε παρακαλω ετσι.
Η καλύτερη συνταγή! Την κάνουμε κάθε ημέρα στο σπίτι με μερικές αλλαγές πχ αποξηραμένα φρούτα, σοκολάτα κλπ 🙂
ΕΧΕΤΕ ΦΟΒΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ! ΜΠΡΑΒΟ
Το εκανα το ιδιο και ειμαι φοιτητρια! Τασο ευχαριστω! 🙂
Η καλύτερη συνταγή για κείκ. Μπράβο Τάσο
Τέλειο κέικ μπράβο σας