Ο ανοιξιάτικος αέρας μας φέρνει επιθυμία για κάτι εύκολο και γλυκό όπως το κλασικό κέικ της μαμάς.

Το σπιτικό κέικ είναι μία από τις πιο δημοφιλείς λύσεις για αυτήν την εποχή του χρόνου. Είτε πρόκειται για σνακ, είτε για γλυκό με τον καφέ, το σπιτικό κέικ είναι πάντα μια καλή επιλογή.

Η συνταγή για το σπιτικό κέικ είναι πολύ απλή και μπορεί να προσαρμοστεί στα γούστα του καθενός. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να δημιουργήσετε ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Η καλύτερη συνταγή από τον Τάσο Αντωνίου, πολλές φορές δοκιμασμένη με σίγουρο αποτέλεσμα. Δείτε το βίντεο και μάθετε όλα τα μυστικά για αυτό το αγαπημένο γλυκό κάθε οικογένειας. Μύρισε μαμα! 

Κέικ κλασικό συνταγή
Εκτύπωση

Κέικ κλασικό συνταγή

Κέικ κλασικό συνταγή απο τον Τάσο Αντωνίου. Ένα κέικ γευστικό, απλό, αγαπημένο και πολύ γρήγορο. Απόλυτα επιτυχημένη συνταγή για κέικ αφράτο και νόστιμο σαν της μαμάς!
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί κεικ, Κέικ κλασικό
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 50 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 5 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 396θερμίδες

Υλικά

  • 1 και 1/4 φλιτζανιού 280 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλιτζάνια 400 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 και 1/4  φλιτζανιού 300 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 φλιτζάνια 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2  κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια σε σκόνη
  • 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμός για το γλάσο)

Για το γλάσο:

  • 2 φλιτζάνια 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 8 κ.σ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.
  • Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο με μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. Ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. 
  • Κατόπιν ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας κάθε φορά. Κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ την μισή ποσότητα από το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη βανίλια και χτυπάμε ώσπου να ενωθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας καλά. Κοσκινίζουμε στο μπολ και το υπόλοιπο αλεύρι.
  • Βγάζουμε το μπολ από τη βάση του μίξερ. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ. 
  • Χτυπάμε 2-3 φορές τη φόρμα του κέικ στον πάγκο εργασίας για να απλωθεί καλά το μείγμα.
  • Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το γλάσο:

  • Σε μπολ κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη και αναμειγνύουμε με τον χυμό λεμονιού μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Περιχύνουμε το κρύο κέικ με το γλάσο.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Κέικ με ανανά

Αν σας άρεσε το κλασικό κεικ, θα λατρέψετε το δίχρωμο ζέμπρα κέικ!

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Banana bread (Κέικ μπανάνα)

Φτιάξτε το πιο ζουμερό και νόστιμο κέικ με μπανάνες και ελάχιστα υλικά που πάντα έχετε στο ψυγείο.

Παέγια

Η παέγια είναι μία παραδοσιακή ισπανική συνταγή με ρύζι που αξιοποιεί με πολύ εντυπωσιακό τρόπο φαγητό που έχει περισσέψει, όπως κοτόπουλο ή θαλασσινά.

Βελουτέ πράσου

Συνταγή για βελουτέ πράσου!

Περισσότερα άρθρα

5 τρόποι για να μη μαυρίζει το αβοκάντο

Το αβοκάντο στο ψυγείο μαυρίζει πολύ γρήγορα; Δες εύκολους και έξυπνους τρόπους για τη συντήρησή του και μάθε μυστικά για να μη μαυρίζει το αβοκάντο!

Τα τέλεια μπιφτέκια θέλουν αυτό το απρόσμενο υλικό

Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι το μυστικό για τέλεια μπιφτέκια έχει σχέση με… τα ψάρια;

Τα 3 μεγάλα λάθη που κάνουμε με τους ξηρούς καρπούς

Λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε και αποθηκεύουμε ξηρούς καρπούς. Αυτά είναι τα μυστικά για να διατηρήσετε ολόφρεσκους τους ξηρούς καρπούς!

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπραβο! Είναι η καλυτερη συνταγη για κεικ που εχω δοκιμασει ποτε. Εχω κανει τα παντα και απο ολες τις κυριες. Και το βιντεο τα λεει πολυ ωραια. Ο Τασος πολυ καλο παιδι φαινεται και ταλαντουχο. Μπραβο σας για την ωραια σελιδα που εχετε.

  2. Πολύ απλό και νόστιμο το κεικ που προτείνετε.
    Το έφτιαξα και το έψησα σε φορμάκια, για να το παίρνουν τα παιδιά στο σχολείο.
    Εννοείται ότι το λάτρεψαν.

  3. Το πετυχα Τασοο σαν το δικο σου εγινε, πραγματικα δεν φανταζομουν οτι το κεικ ζεμπρα γινοταν τοσο ευκολο, οσες φιλες κερασα με κοιταζαν σαν εξωγηινη, πως τα καταφερες ρωτουσαν, ας ειναι καλα ο Τασος, τους ελεγα.

  4. Τελικά αυτό το κεικ ειναι το καλύτερο που έχω δοκιμάσει και φτιάξει μέχρι τώρα. Το βίντεο ειναι πολύ αναλυτικό και συντομο. Τάσο εγω βάζω και πορτοκαλι ξυσμα η μερικές φορες lime. Οπως και να εχει συνεχισε σε παρακαλω ετσι.

  5. Η καλύτερη συνταγή! Την κάνουμε κάθε ημέρα στο σπίτι με μερικές αλλαγές πχ αποξηραμένα φρούτα, σοκολάτα κλπ 🙂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ