fbpx

Κέικ κλασικό

Κέικ κλασικό. Η καλύτερη συνταγή από τον Τάσο Αντωνίου, πολλές φορές δοκιμασμένη με σίγουρο αποτέλεσμα. Από σήμερα τα κέικ είναι εύκολη υπόθεση. Δείτε το βίντεο και μάθετε όλα τα μυστικά για αυτό το αγαπημένο γλύκο κάθε οικογένειας. Μύρισε μαμα! 

Κέικ κλασικό
Print Recipe
5 from 10 votes

Κέικ κλασικό

Κέικ σπιτικό από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα κέικ γευστικό, απλό, αγαπημένο και πολύ γρήγορο. Απόλυτα επιτυχημένη συνταγή για κέικ αφράτο και νόστιμο σαν της μαμάς!
Prep Time15 λεπτά
Cook Time50 λεπτά
Total Time1 ώρα 5 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: κεικ, Κέικ κλασικό
Servings: 8
Calories: 396θερμίδες

Ingredients

  • 1 και 1/4 φλιτζανιού 280 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλιτζάνια 400 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 και 1/4  φλιτζανιού 300 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 φλιτζάνια 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2  κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια σε σκόνη
  • 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμός για το γλάσο)

Για το γλάσο:

  • 2 φλιτζάνια 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 8 κ.σ. χυμός λεμονιού

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.
  • Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο με μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. Ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. 
  • Κατόπιν ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας κάθε φορά. Κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ την μισή ποσότητα από το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη βανίλια και χτυπάμε ώσπου να ενωθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας καλά. Κοσκινίζουμε στο μπολ και το υπόλοιπο αλεύρι.
  • Βγάζουμε το μπολ από τη βάση του μίξερ. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ. 
  • Χτυπάμε 2-3 φορές τη φόρμα του κέικ στον πάγκο εργασίας για να απλωθεί καλά το μείγμα.
  • Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το γλάσο:

  • Σε μπολ κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη και αναμειγνύουμε με τον χυμό λεμονιού μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Περιχύνουμε το κρύο κέικ με το γλάσο.

Video

Δείτε επίσης: Κέικ με ανανά

Αν σας άρεσε το κλασικό κεικ, θα λατρέψετε το δίχρωμο ζέμπρα κέικ!

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

11 Σχόλια
  1. Μπραβο! Είναι η καλυτερη συνταγη για κεικ που εχω δοκιμασει ποτε. Εχω κανει τα παντα και απο ολες τις κυριες. Και το βιντεο τα λεει πολυ ωραια. Ο Τασος πολυ καλο παιδι φαινεται και ταλαντουχο. Μπραβο σας για την ωραια σελιδα που εχετε.

  2. Πολύ απλό και νόστιμο το κεικ που προτείνετε.
    Το έφτιαξα και το έψησα σε φορμάκια, για να το παίρνουν τα παιδιά στο σχολείο.
    Εννοείται ότι το λάτρεψαν.

  3. Το πετυχα Τασοο σαν το δικο σου εγινε, πραγματικα δεν φανταζομουν οτι το κεικ ζεμπρα γινοταν τοσο ευκολο, οσες φιλες κερασα με κοιταζαν σαν εξωγηινη, πως τα καταφερες ρωτουσαν, ας ειναι καλα ο Τασος, τους ελεγα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.