Σαλάτα με φακές, παντζάρι και βαλεριάνα

Σαλάτα με φακές και παντζάρι
Σαλάτα με φακές, παντζάρι και βαλεριάνα
Προετοιμασία
15 λεπτά
Εκτέλεση
40 λεπτά
Συν. Χρόνος
55 λεπτά
 
Συνταγή για σαλάτα με φακές, παντζάρι και βαλεριάνα. Ένας συνδυασμός που θα σας ξετρελάνει και είναι τέλειο συνοδευτικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 235 θερμίδες
Υλικά
  • 3 παντζάρια
  • 2 φλιτζάνια φακές
  • 2 φλιτζάνια βαλεριάνα
  • 1 κρεμμύδι ξεφλουδισμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πράσινο μήλο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ξεπλένουμε τα παντζάρια, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα τυλίγουμε σε πουγκί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 30-35 λεπτά. Σε κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε τις φακές  για περίπου 20-25 λεπτά. Προαιρετικά, μπορούμε να τις στραγγίξουμε και να αλλάξουμε το νερό όταν πάρουν την πρώτη βράση. Κατόπιν τις  αφήνουμε να κρυώσουν και τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και τα κρύα παντζάρια σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το μήλο. Σε μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο. αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και περιχύνουμε με την βινεγκρέτ. Προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμ!

Advertisement

Advertisement
2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.