Σαλάτα με φακές, παντζάρι και βαλεριάνα

Σαλάτα με φακές και παντζάρι

Σαλάτα με φακές, παντζάρι και βαλεριάνα! Φοβερή συνταγή για όλους. Θρεπτική πολύ με γεύση που ξαφνιάζει.

Σαλάτα με φακές και παντζάρι
Print

Σαλάτα με φακές, παντζάρι και βαλεριάνα

Συνταγή για σαλάτα με φακές, παντζάρι και βαλεριάνα. Ένας συνδυασμός που θα σας ξετρελάνει και είναι τέλειο συνοδευτικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Course Σαλάτες
Cuisine Ελληνική
Keyword Σαλάτα με φακές, παντζάρι και βαλεριάνα
Prep Time 15 λεπτά
Cook Time 40 λεπτά
Total Time 55 λεπτά
Servings 6
Calories 235θερμίδες

Ingredients

  • 3 παντζάρια
  • 2 φλιτζάνια φακές
  • 2 φλιτζάνια βαλεριάνα
  • 1 κρεμμύδι ξεφλουδισμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πράσινο μήλο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Ξεπλένουμε τα παντζάρια, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα τυλίγουμε σε πουγκί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 30-35 λεπτά. Σε κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε τις φακές  για περίπου 20-25 λεπτά. Προαιρετικά, μπορούμε να τις στραγγίξουμε και να αλλάξουμε το νερό όταν πάρουν την πρώτη βράση. Κατόπιν τις  αφήνουμε να κρυώσουν και τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και τα κρύα παντζάρια σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το μήλο. Σε μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο. αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και περιχύνουμε με την βινεγκρέτ. Προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμ!
3 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή