Κέικ με καρότο και κρέμα σοκολάτας

Συνταγή για κέικ κακάο με καρότο και κρέμα σοκολάτας!

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Μερίδες: 9

Κέικ με καρότο και κρέμα σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε μπολ αναμειγνύουμε τα καρότα και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Σε σταθερό μίξερ χτυπάμε το βούτυρο (220 γρ.) με τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μείγμα. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με σύρμα το αλεύρι, το κακάο (70 γρ.), τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Κατεβάζουμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα στερεών υλικών, συνεχίζουμε με το γιαούρτι και τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα στερεών. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα καρότα με το ξύσμα πορτοκαλιού στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο βουτυρωμένες και στρωμένες με λαδόκολλα φόρμες για κέικ 20 εκ. Ισιώνουμε την επιφάνεια με τη σπάτουλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι που τοποθετούμε στο κέντρο του κέικ να βγει καθαρό.

Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν πάνω σε  μια σχάρα.

Ετοιμάζουμε το γλάσο: Στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε το τυρί κρέμα με το βούτυρο (100 γρ.) μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο (20 γρ.) και τη βανίλια. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και γίνει βελούδινο.

Όταν τα κέικ έχουν κρυώσει πλήρως, τοποθετούμε το ένα κέικ σε μια πιατέλα και από πάνω καλύπτουμε με γλάσο πάχους περίπου 0,5 εκ. Στη συνέχεια τοποθετούμε το δεύτερο κέικ από πάνω και το καλύπτουμε από πάνω και περιμετρικά με το υπόλοιπο γλάσο.