ΑρχικήΣυνταγέςΡύζι & ΠατάτεςΤηγανητές πατάτες με αυγά και παστουρμά

Τηγανητές πατάτες με αυγά και παστουρμά

Τηγανητές πατάτες με αυγά και παστουρμά

Τηγανητές πατάτες με αυγά και παστουρμά
Εκτύπωση

Τηγανητές πατάτες με αυγά και παστουρμά

Τηγανητές πατάτες με αυγά και παστουρμά. Η πιο νοστιμη και ευκολη συνταγή απο τον Τασο Αντωνιου
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Τηγανητές πατάτες με αυγά και παστουρμά
Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 20 λεπτά
Μερίδες 1
Θερμίδες 434θερμίδες

Υλικά

  • 2 πατάτες μεγάλες καθαρισμένες
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 φέτες παστουρμάς ΜΙΡΑΝ
  • λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι για το γαρνίρισμα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο μπολ τρίβουμε τις πατάτες στην χοντρή πλευρά του τρίφτη. Σε κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά βάζουμε το ηλιέλαιο μέχρι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τις τριμμένες πατάτες και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε με τη σπάτουλα και τις ακουμπάμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
  • Παράλληλα, σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σπάμε το αυγό και το τηγανίζουμε μέχρι να ψηθεί καλά και να παραμείνει ο κρόκος μελάτος. Μεταφέρουμε τις τηγανητές πατάτες σε πιάτο. Με πλατιά σπάτουλα βγάζουμε το αυγό από το τηγάνι και τα ακουμπάμε προσεκτικά πάνω στις πατάτες. Κόβουμε τον παστουρμά σε πολύ λεπτές, μακριές φέτες και τον πασπαλίζουμε πάνω από τα αυγά. Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο κρεμμύδι ή μαϊντανό και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε επίσης: Πεντανόστιμο και αφράτο κέικ στο σπίτι

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τσουρέκι με σοκολάτα & πραλίνα φουντουκιού

Τσουρέκι με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε αυτό το πεντανόστιμο γεμιστό τσουρέκι σοκολάτας και πραλίνας σήμερα!

Γλυκό του κουταλιού φράουλα

Ένα υπέροχο γλυκό του κουταλιού φράουλα που συνοδεύει τέλεια ένα cheesecake, τάρτες, παγωτό ή γιαούρτι. Φτιάξτε το και θα το λατρέψετε.

Τονοσαλάτα

Τονοσαλάτα εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη. Μια υπέροχη τονοσαλάτα ιδανική για σάντουιτς, χορταστική και θρεπτική!

Περισσότερα άρθρα

Τα 6 μυστικά για καταπληκτική ζύμη για τάρτα

Μάθετε τα μυστικά για τις καλύτερες σπιτικές τάρτες.

5 συνταγές για κέικ στο φλιτζάνι

Συνταγές έτοιμες σε λιγότερο από 5 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων!

Όσπρια και σπόροι: χρειάζονται μούλιασμα ή όχι;

Τελικά χρειάζονται τα όσπρια μούλιασμα πριν τα μαγειρέψουμε και αν ναι, ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τα μουλιάσουμε;

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολύ ωραία συνταγή ειδικά με παστουρμά από Τουρκία γιατί Ελλάδα δεν έχει κανένα καλό νομίζω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ