ΑρχικήΣυνταγέςΣολομός µε σάλτσα κρεμμυδιών

Σολομός µε σάλτσα κρεμμυδιών

Σολομός µε σάλτσα κρεμμυδιών
Εκτύπωση

Σολομός µε σάλτσα κρεμμυδιών

Σολομός µε σάλτσα κρεμμυδιών. Μια πολύ πρωτότυπη και νόστιμη συνταγή.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Σολομός µε σάλτσα κρεμμυδιών
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 300θερμίδες

Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομός
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 ξερά κόκκινα κρεμμύδια
    1 πρέζα ζάχαρη
    1 κ.σ. άνηθος
    1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
    Για τον πουρέ:
    6 μέτριες πατάτες
    1 κ.σ. βούτυρο
    1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
    αλάτι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι με καπάκι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ψηθούν μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 15΄. Τοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού επάνω στα κρεμμύδια, περιχύνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το τηγάνι. Σιγοβράζουμε (το ψάρι ψήνεται ουσιαστικά με τον ατμό του κρασιού) για 10΄. Τέλος πασπαλίζουμε με τον άνηθο και ρίχνουμε, αν θέλουμε, έξτρα αλατοπίπερο. Η ελάχιστη σάλτσα που μένει στην κατσαρόλα πρέπει να είναι σαν πυκνό λαδολέμονο.  Φτιάχνουμε τον πουρέ: Κόβουμε τις πατάτες σε μπουκιές και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 15-20΄, να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά τις πιέζουμε ελαφρά με πιρούνι μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα κι αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο λίγο πουρέ, επάνω τοποθετούμε το φιλέτο του ψαριού και περιχύνουμε με τη σάλτσα κρεμμυδιών.

Δείτε επίσης: Εύκολοι λουκουμάδες

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Coffee Talks: νέο podcast για τον καφέ από τον Τάσο Αντωνίου

Ο καφές έχει πάντα ιστορίες πίσω του. Από το...

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γεμιστά εσκαλόπ κοτόπουλο

Τα εσκαλόπ είναι λεπτά κομμάτια κρέατος ή κοτόπουλου χτυπημένα με μπάτη. Φτιάξτε αυτή τη συνταγή για σνίτσελ κοτόπουλου με γέμιση τυριού ή ζαμπόν.

Εκμέκ με φρυγανιά και μαστίχα

Εκμέκ με φρυγανιά από τον Τάσο Αντωνίου! Εύκολο, γευστικό και αρωματικό γλυκό με βελούδινη κρέμα, σιροπιαστή βάση από φρυγανιά και μαστίχα.

Μαύρες φακές σούπα

Σούπα με μαύρες φακές από τον Τάσο Αντωνίου! Μια εύκολη, γρήγορη, και θρεπτική σούπα με μαύρες φακές, καρότο, πράσο και μυρωδικά που μυρίζει Ελλάδα. 

Περισσότερα άρθρα

Αυτό είναι το απίστευτο υλικό για τέλεια βινεγκρέτ

H βινεγκρέτ έχει ένα μυστικό υλικό που δένει αρμονικά και υπέροχα όλα τα συστατικά για τη σαλάτα!

Μυστικά για τέλεια μπισκότα

Μαλακά και αφράτα ή λεπτά και τραγανά μπισκότα; Μυστικά & tips για τέλεια μπισκότα που θα λατρέψουν όλοι!

Τα smoothies της αποτοξίνωσης

Δοκιμάστε τα smoothies της αποτοξίνωσης και νιώστε ευεξία μετά τις ατασθαλίες των γιορτών! Πολύχρωμα, εύκολα και γευστικά smoothies φρούτων και λαχανικών για κάθε γούστο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ