ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΚέικ με καρότο και κρέμα σοκολάτας

Κέικ με καρότο και κρέμα σοκολάτας

Εκτύπωση

Κέικ με καρότο και κρέμα σοκολάτας

Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Κέικ με καρότο και κρέμα σοκολάτας
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 25 λεπτά
Συνολικός χρόνος 45 λεπτά
Μερίδες 9
Θερμίδες 245θερμίδες

Υλικά

  • 450 γρ. καρότα ξεφλουδισμένα και τριμμένα στην ψιλή πλευρά του τρίφτη
  • 1 πορτοκάλι ξύσμα
  • 320 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 90 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 380 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση

  • Σε μπολ αναμειγνύουμε τα καρότα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Σε σταθερό μίξερ χτυπάμε το βούτυρο (220 γρ.) με τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μείγμα. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με σύρμα το αλεύρι, το κακάο (70 γρ.), τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Κατεβάζουμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα στερεών υλικών, συνεχίζουμε με το γιαούρτι και τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα στερεών. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα καρότα με το ξύσμα πορτοκαλιού στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο βουτυρωμένες και στρωμένες με λαδόκολλα φόρμες για κέικ 20 εκ. Ισιώνουμε την επιφάνεια με τη σπάτουλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι που τοποθετούμε στο κέντρο του κέικ να βγει καθαρό.
  • Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν πάνω σε  μια σχάρα.
  • Ετοιμάζουμε το γλάσο: Στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε το τυρί κρέμα με το βούτυρο (100 γρ.) μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο (20 γρ.) και τη βανίλια. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και γίνει βελούδινο.
  • Όταν τα κέικ έχουν κρυώσει πλήρως, τοποθετούμε το ένα κέικ σε μια πιατέλα και από πάνω καλύπτουμε με γλάσο πάχους περίπου 0,5 εκ. Στη συνέχεια τοποθετούμε το δεύτερο κέικ από πάνω και το καλύπτουμε από πάνω και περιμετρικά με το υπόλοιπο γλάσο.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γέμιση για γαλοπούλα

Συνταγή για γέμιση γαλοπούλας!

Φρέσκος τόνος με κρούστα

Πεντανόστιμος φρέσκος τόνος με κρούστα!

Eggnog

Συνταγή για eggnog, το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο ποτό από την Αμερική!

Περισσότερα άρθρα

Οδηγός για την αγορά κρεατικών τα Χριστούγεννα

Ποια είναι τα μυστικά της αγοράς του κρέατος, ώστε να επιλέξουμε σωστά διατηρημένο κρέας από τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ; Διαβάστε τις απλές συμβουλές για την αγορά κρεατικών τα Χριστούγεννα.

4 απολαυστικές συνταγές για ζεστή σοκολάτα

Το αγαπημένο ρόφημα του χειμώνα σε 4 απολαυστικές παραλλαγές.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κανω συνεχεια το απλο κεικ καροτο που εχεις αλλα και αυτο το καναμε χτες και εχω να πω οτι ειναι υπεροχο! Αφρατο και τοσο νοστιμο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ