ΑρχικήΒίντεοΠροζυμένιο ψωμί με σπόρους chia

Ψωμί με προζύμι χωρίς μίξερ και μόνο 4 υλικά. Φτιάξτε το πιο τραγανό ψωμί με σπόρους της επιλογής σας. Νόστιμο και με την πιο εύκολη συνταγή!

Προζυμένιο ψωμί με σπόρους chia
Εκτύπωση

Προζυμένιο ψωμί με σπόρους chia

Ψωμί με προζύμι χωρίς μίξερ και μόνο 4 υλικά. Φτιάξτε το πιο τραγανό ψωμί με σπόρους της επιλογής σας. Νόστιμο και με την πιο εύκολη συνταγή!
Πιάτο Συνοδευτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Προζυμένιο ψωμί με σπόρους chia
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Αναμονή 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 35 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 343θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 1 συσκευασία Easy Bake για προζυμένιο ψωμί
  • 1 φακελάκι μαγιά περιέχεται στη συσκευασία
  • 310 g. νερό στους 40οC
  • 30 g. σπόροι chia

Εκτέλεση

  • Σε μπολ αναμειγνύουμε τη μαγιά με χλιαρό νερό στους 40οC.
  • Σε ξεχωριστό μεγάλο μπολ ρίχνουμε το περιεχόμενο του μείγματος για ψωμί. Προσθέτουμε το διάλυμα με τη μαγιά. Προαιρετικά βάζουμε γάντια στα χέρια και ζυμώνουμε το μείγμα για 5 λεπτά. Πρέπει τα υλικά να ενσωματωθούν και να έχουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
  • Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και μεταφέρουμε εκεί το ζυμάρι μας. Με τα χέρια το ζυμώνουμε με δυνατές κινήσεις κόντρα στον πάγκο εργασίας ώστε να ενεργοποιηθεί η γλουτένη. Συνεχίζουμε το ζύμωμα με κυκλικές κινήσεις και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί καλυμμένο με πετσέτα για περίπου 10 λεπτά.
  • Στη συνέχεια το ζυμώνουμε ξανά σε αλευρωμένο πάγκο, επαναλαμβάνοντας τις δυνατές κινήσεις. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 50 λεπτά πάνω σε λαδόκολλα που έχουμε κόψει σε στρογγυλό σχήμα, να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Παράλληλα προθερμαίνουμε στον φούρνο μια μαντεμένια γάστρα για τουλάχιστον 45 λεπτά. Εάν δεν έχετε μαντεμένιο σκεύος, χρησιμοποιήστε μια απλή γάστρα.
  • Αλείφουμε το φουσκωμένο ζυμάρι με νερό στην επιφάνεια. Πασπαλίζουμε από πάνω με σπόρους chia ή άλλους σπόρους της επιλογής μας. Με μυτερό μαχαίρι χαράζουμε το ψωμί κάθετα στο κέντρο του. Μεταφέρουμε προσεκτικά το ψωμάκι με τη λαδόκολλα στην καυτή γάστρα και την καλύπτουμε με το καπάκι της.
  • Ψήνουμε στους 200οC για 40 περίπου λεπτά.

Βίντεο συνταγής

Αν σας άρεσε το κλασικό κεικ, θα λατρέψετε το δίχρωμο ζέμπρα κέικ!

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σολομός, φακές και ρύζι

Συνταγή για σολομό με φακές και ρύζι μπασμάτι.

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου (4 υλικά)

Ένα γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότα που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα με 4 μόνο υλικά.

Σπιτική μερέντα με 3 υλικά

Άλειμμα κακάο από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα υπέροχο άλειμμα με κακάο ιδανικό για να το αλείψετε σε ζεστό ψωμάκι στο πρωινό.

Περισσότερα άρθρα

Η σωστή συντήρηση των τροφίμων το καλοκαίρι σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ

Συστάσεις για την προστασία της ασφάλειας των τροφίμων το καλοκαίρι δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί: τι να προσέξετε όταν αγοράζετε αυγά

Τα σημεία που πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε αυγά από τη λαϊκή ή το σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

5 φαγητά που πρέπει να ξέρεις να φτιάχνεις

Γιατί να αγοράζουμε έτοιμα φαγητά όταν μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας;

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ