ΑρχικήΣυνταγέςΚρέαςΧοιρινό με δαμάσκηνα και κρασί

Χοιρινό με δαμάσκηνα και κρασί

Χοιρινό με δαμάσκηνα και κρασί
Εκτύπωση

Χοιρινό με δαμάσκηνα και κρασί

Συνταγή για χοιρινό ψαρονέφρι με δαμάσκηνα, μέλι και κρασί – ιδανική για γιορτινά τραπέζια με αγαπημένους!
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Χοιρινό με δαμάσκηνα και κρασί
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 35 λεπτά
Συνολικός χρόνος 45 λεπτά
Μερίδες 4 -5
Θερμίδες 183θερμίδες

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε μενταγιόν
  • 12 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς το κουκούτσι
  • 3/4 φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 πορτοκάλια χυμός
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ξύδι. Αφήνουμε να εξατμιστεί ανακατεύοντας για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και το μπαχάρι. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Το χοιρινό ψαρονέφρι με δαμάσκηνα είναι έτοιμο.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Αρνί στο φούρνο

Αρνί στο φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Ζουμερό και πεντανόστιμο αρνίσιο μπούτι με υπέροχη τραγανή κρούστα, ζουμερό ψαχνό και ζουμερές πατατούλες που θα λατρέψουν όλοι.

Κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού

Συνταγή για μερακλίδικο και χορταστικό κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού.

Ζουμερό ψάρι στη λαδόκολλα

Μία εύκολη συνταγή, πολύ ελαφριά που θα λατρέψουν όσοι αγαπούν τα ψάρια.

Περισσότερα άρθρα

Υπέροχες κρύες σούπες για να αντισταθείς στη ζέστη!

Οι καλοκαιρινές σούπες τρώγονται κρύες και σίγουρα θα σου αρέσουν πολύ.

10 εντυπωσιακά συνοδευτικά για το γιορτινό τραπέζι

Συνοδευτικά για το γιορτινό τραπέζι που συνδυάζονται αρμονικά με το μενού, εντυπωσιάζουν και αναδεικνύουν τα κυρίως πιάτα με τον καλύτερο τρόπο!

5 tips για να διατηρήσετε τα μήλα φρέσκα για καιρό

Φρέσκα μήλα για μέρες! Μάθετε πώς θα καταφέρετε να διατηρήσετε ολόφρεσκα τα μήλα και να τα απολαύσετε αυτό το φθινόπωρο στην καλύτερη εκδοχή τους.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το έφτιαξα και μου βγήκε αρκετά σφιχτό το κρέας. Έκανα κάποιες αλλαγές βέβαια, δηλαδή έβαλα σπάλα αντί για ψαρονέφρι και δεν έβαλα το πορτοκάλι. Παίζουν ρόλο?

    • Καλησπέρα Σταυρίνα! Είναι σχετικά σκληρό κρέας η σπάλα, γι’αυτό συνήθως το χρησιμοποιούμε σε μαγειρευτά! Ίσως ο φούρνος σου είναι πολύ δυνατός. Ο χυμός πορτοκαλιού βοηθά να μείνει ζουμερό το κρέας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ