Χοιρινό με δαμάσκηνα και κρασί

Χοιρινό με δαμάσκηνα και κρασί
Χοιρινό με δαμάσκηνα και κρασί
Προετοιμασία
10 λεπτά
Εκτέλεση
35 λεπτά
Συν. Χρόνος
30 λεπτά
 
Συνταγή για χοιρινό ψαρονέφρι με δαμάσκηνα, μέλι και κρασί - ιδανική για γιορτινά τραπέζια με αγαπημένους!
Μερίδες: 4 -5
Θερμίδες: 183 θερμίδες
Υλικά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε μενταγιόν
  • 12 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς το κουκούτσι
  • 3/4 φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 πορτοκάλια χυμός
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ξύδι. Αφήνουμε να εξατμιστεί ανακατεύοντας για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και το μπαχάρι. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Το χοιρινό ψαρονέφρι με δαμάσκηνα είναι έτοιμο.

3 Σχόλια
  1. Το έφτιαξα και μου βγήκε αρκετά σφιχτό το κρέας. Έκανα κάποιες αλλαγές βέβαια, δηλαδή έβαλα σπάλα αντί για ψαρονέφρι και δεν έβαλα το πορτοκάλι. Παίζουν ρόλο?

    1. Καλησπέρα Σταυρίνα! Είναι σχετικά σκληρό κρέας η σπάλα, γι’αυτό συνήθως το χρησιμοποιούμε σε μαγειρευτά! Ίσως ο φούρνος σου είναι πολύ δυνατός. Ο χυμός πορτοκαλιού βοηθά να μείνει ζουμερό το κρέας!

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.