fbpx

Χοιρινό με δαμάσκηνα και κρασί

Χοιρινό με δαμάσκηνα και κρασί

Χοιρινό με δαμάσκηνα και κρασί

Συνταγή για χοιρινό ψαρονέφρι με δαμάσκηνα, μέλι και κρασί – ιδανική για γιορτινά τραπέζια με αγαπημένους!
Prep Time10 λεπτά
Cook Time35 λεπτά
Total Time45 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Χοιρινό με δαμάσκηνα και κρασί
Servings: 4 -5
Calories: 183θερμίδες

Ingredients

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε μενταγιόν
  • 12 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς το κουκούτσι
  • 3/4 φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 πορτοκάλια χυμός
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ξύδι. Αφήνουμε να εξατμιστεί ανακατεύοντας για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και το μπαχάρι. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Το χοιρινό ψαρονέφρι με δαμάσκηνα είναι έτοιμο.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

3 Σχόλια
  1. Το έφτιαξα και μου βγήκε αρκετά σφιχτό το κρέας. Έκανα κάποιες αλλαγές βέβαια, δηλαδή έβαλα σπάλα αντί για ψαρονέφρι και δεν έβαλα το πορτοκάλι. Παίζουν ρόλο?

    1. Καλησπέρα Σταυρίνα! Είναι σχετικά σκληρό κρέας η σπάλα, γι’αυτό συνήθως το χρησιμοποιούμε σε μαγειρευτά! Ίσως ο φούρνος σου είναι πολύ δυνατός. Ο χυμός πορτοκαλιού βοηθά να μείνει ζουμερό το κρέας!

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.