Μαρινάδα για χοιρινό σουβλάκι

Μαρινάδα για χοιρινό σουβλάκι από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη μαρινάδα με απίθανη γεύση από εσπεριδοειδή. Προσθέστε επιπλέον σκόρδο για πιο έντονη γεύση!

Μαρινάδα για χοιρινό σουβλάκι
Εκτύπωση
5 from 2 votes

Μαρινάδα για χοιρινό σουβλάκι

Μαρινάδα για χοιρινό σουβλάκι από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη μαρινάδα με απίθανη γεύση από εσπεριδοειδή. Προσθέστε επιπλέον σκόρδο για πιο έντονη γεύση!
Προετοιμασία1 ώρα
Μαγείρεμα7 λεπτά
Σύνολο1 ώρα 7 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μαρινάδα για χοιρινό σουβλάκι
Servings: 4
Θερμίδες: 250 θερμίδες
Δημιουργός: Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 1 λεμόνι χυμός
  • 1 πορτοκάλι χυμός και ξύσμα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 χοιρινά σουβλάκια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ ταψί αναμειγνύουμε χυμό λεμονιού, ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού, ελαιόλαδο, ρίγανη, σκόρδο και κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Στη συνέχεια βουτάμε ένα ένα τα χοιρινά σουβλάκια στο ταψί. Τα γυρνάμε για να απορροφήσουν τη γεύση της μαρινάδας. Αλατοπιπερώνουμε καλά και αφήνουμε τα σουβλάκια να μαριναριστούν στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Κατόπιν τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για άλλη μισή ώρα στο ψυγείο.
  • Ψήνουμε τα σουβλάκια:
  • Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε μέσα τα καλαμάκια και ψήνουμε καλά. Μόλις πάρουν χρώμα τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά και προσέχουμε μην μας καούν. Βγάζουμε από το τηγάνι και σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε από πάνω αλάτι και ρίγανη για επιπλέον άρωμα.

Βίντεο

2 Σχόλια
  1. Καλά είναι φοβερή λέμε!! Δεν το περίμενα με το πορτοκάλι.. Τάσο είσαι ο καλύτερος!

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.