ΑρχικήΣυνταγέςΣάλτσες & ΜαρινάδεςΜαρινάδα για χοιρινό σουβλάκι

Μαρινάδα για χοιρινό σουβλάκι από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη μαρινάδα με απίθανη γεύση από εσπεριδοειδή. Προσθέστε επιπλέον σκόρδο για πιο έντονη γεύση!

Μαρινάδα για χοιρινό σουβλάκι
Εκτύπωση

Μαρινάδα για χοιρινό σουβλάκι

Μαρινάδα για χοιρινό σουβλάκι από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη μαρινάδα με απίθανη γεύση από εσπεριδοειδή. Προσθέστε επιπλέον σκόρδο για πιο έντονη γεύση!
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Μαρινάδα για χοιρινό σουβλάκι
Προετοιμασία 1 ώρα
Εκτέλεση 7 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 7 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 250θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 1 λεμόνι χυμός
  • 1 πορτοκάλι χυμός και ξύσμα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 χοιρινά σουβλάκια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ ταψί αναμειγνύουμε χυμό λεμονιού, ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού, ελαιόλαδο, ρίγανη, σκόρδο και κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Στη συνέχεια βουτάμε ένα ένα τα χοιρινά σουβλάκια στο ταψί. Τα γυρνάμε για να απορροφήσουν τη γεύση της μαρινάδας. Αλατοπιπερώνουμε καλά και αφήνουμε τα σουβλάκια να μαριναριστούν στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Κατόπιν τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για άλλη μισή ώρα στο ψυγείο.
  • Ψήνουμε τα σουβλάκια:
  • Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε μέσα τα καλαμάκια και ψήνουμε καλά. Μόλις πάρουν χρώμα τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά και προσέχουμε μην μας καούν. Βγάζουμε από το τηγάνι και σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε από πάνω αλάτι και ρίγανη για επιπλέον άρωμα.

Βίντεο συνταγής

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πολίτικη λαχανοσαλάτα

Πολίτικη λαχανοσαλάτα. Μια σαλάτα που θα συνοδεύσει κρεατικά, ψαρικά ή οποιοδήποτε γεύμα θέλετε!

Αυθεντική καρμπονάρα

Η συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα με πλούσια κρεμώδη σάλτσα, με τα μυστικά του Τάσου Αντωνίου για να την πετύχεις με κλειστά μάτια!

Σολομός, φακές και ρύζι

Συνταγή για σολομό με φακές και ρύζι μπασμάτι.

Περισσότερα άρθρα

5 φαγητά που πρέπει να ξέρεις να φτιάχνεις

Γιατί να αγοράζουμε έτοιμα φαγητά όταν μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας;

5 έξυπνοι τρόποι για να καθαρίσετε τα πυρίμαχα σκεύη

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να ψήσετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος. Το γυαλί κατανέμει ισόποσα τη θερμότητα στο φούρνο, και έτσι ψήνεται ομοιόμορφα...

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ