Μαρινάδα για χοιρινό σουβλάκι

Μαρινάδα για χοιρινό σουβλάκι από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη μαρινάδα με απίθανη γεύση από εσπεριδοειδή. Προσθέστε επιπλέον σκόρδο για πιο έντονη γεύση!

Μαρινάδα για χοιρινό σουβλάκι

Μαρινάδα για χοιρινό σουβλάκι

Τάσος Αντωνίου
Μαρινάδα για χοιρινό σουβλάκι από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη μαρινάδα με απίθανη γεύση από εσπεριδοειδή. Προσθέστε επιπλέον σκόρδο για πιο έντονη γεύση!
5 from 2 votes
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 1 ώρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 7 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 1 ώρα 7 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Ορεκτικά
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 250 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 1 λεμόνι χυμός
  • 1 πορτοκάλι χυμός και ξύσμα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 χοιρινά σουβλάκια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Σε βαθύ ταψί αναμειγνύουμε χυμό λεμονιού, ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού, ελαιόλαδο, ρίγανη, σκόρδο και κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Στη συνέχεια βουτάμε ένα ένα τα χοιρινά σουβλάκια στο ταψί. Τα γυρνάμε για να απορροφήσουν τη γεύση της μαρινάδας. Αλατοπιπερώνουμε καλά και αφήνουμε τα σουβλάκια να μαριναριστούν στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Κατόπιν τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για άλλη μισή ώρα στο ψυγείο.
  • Ψήνουμε τα σουβλάκια:
  • Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε μέσα τα καλαμάκια και ψήνουμε καλά. Μόλις πάρουν χρώμα τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά και προσέχουμε μην μας καούν. Βγάζουμε από το τηγάνι και σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε από πάνω αλάτι και ρίγανη για επιπλέον άρωμα.

ΒΙΝΤΕΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Μαρινάδα για χοιρινό σουβλάκι
2 Σχόλια
  1. Καλά είναι φοβερή λέμε!! Δεν το περίμενα με το πορτοκάλι.. Τάσο είσαι ο καλύτερος!

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή