Στραπατσάδα (αυγά με ντομάτα & φέτα). Μια αγαπημένη ελληνική συνταγή απλή, με λίγα υλικά και πολύ νοστιμιά από τον Τάσο Αντωνίου.
Εκτύπωση
Στραπατσάδα (αυγά με ντομάτα & φέτα)
Στραπατσάδα ή αυγά καγιανά από τον Τάσο Αντωνίου. Μια γευστική καλοκαιρινή και παραδοσιακή συνταγή για αυγά με ντομάτα και φέτα! Φτιάξτε την σήμερα κιόλας.
Μερίδες 4
Θερμίδες 337θερμίδες
Υλικά
- 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
- 4 αυγά
- 250 γρ. φέτα
- ¼ φλιτζ. φρέσκος δυόσμος ή βασιλικός ψιλοκομμένος
- ¼ φλιτζ.ελαιόλαδο 25 γρ.
- Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.σ ρίγανη ξερή
Εκτέλεση
- Βυθίζουμε τις ντομάτες σε νερό που βράζει για μερικά δευτερόλεπτα. Χαράζουμε τις ντομάτες με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια τραβάμε τη φλούδα με το χέρι.
- Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, αφήνουμε τις ντομάτες να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Θρυμματίζουμε τη φέτα και την προσθέτουμε στα αυγά ανακατεύοντας καλά.
- Ρίχνουμε στις ντομάτες το μείγμα αυγών και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αυγά και να σφίξουν ελαφρά.
- Προσέχουμε να μην αφήσουμε πολύ ώρα τη στραπατσάδα στη φωτιά γιατί θα στεγνώσει. Λίγο πριν αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά πασπαλίζουμε με την ξερή ρίγανη και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο ή βασιλικό.
- Σερβίρουμε τη στραπατσάδα αμέσως με φρυγανισμένο ψωμί.
Βίντεο συνταγής
Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Στραπατσάδα! Η αγαπημένη μου συνταγή ζουμερή και πεντανόστιμη!! Ωραιο βίντεο.
ΦΟΒΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Μπραβο Τασο. Πολυ νοστιμη συνταγη