ΑρχικήΣυνταγέςΣτραπατσάδα

Στραπατσάδα (αυγά με ντομάτα & φέτα). Μια αγαπημένη ελληνική συνταγή απλή, με λίγα υλικά και πολύ νοστιμιά από τον Τάσο Αντωνίου.

Στραπατσάδα (αυγά με ντομάτα & φέτα)
Εκτύπωση

Στραπατσάδα (αυγά με ντομάτα & φέτα)

Στραπατσάδα ή αυγά καγιανά από τον Τάσο Αντωνίου. Μια γευστική καλοκαιρινή και παραδοσιακή συνταγή για αυγά με ντομάτα και φέτα! Φτιάξτε την σήμερα κιόλας.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Στραπατσάδα (αυγά με ντομάτα & φέτα)
Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 25 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 337θερμίδες

Υλικά

  • 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. φέτα
  • ¼ φλιτζ. φρέσκος δυόσμος ή βασιλικός ψιλοκομμένος
  • ¼ φλιτζ.ελαιόλαδο 25 γρ.
  • Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ ρίγανη ξερή

Εκτέλεση

  • Βυθίζουμε τις ντομάτες σε νερό που βράζει για μερικά δευτερόλεπτα. Χαράζουμε τις ντομάτες με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια τραβάμε τη φλούδα με το χέρι.
  • Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, αφήνουμε τις ντομάτες να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Θρυμματίζουμε τη φέτα και την προσθέτουμε στα αυγά ανακατεύοντας καλά.
  • Ρίχνουμε στις ντομάτες το μείγμα αυγών και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αυγά και να σφίξουν ελαφρά.
  • Προσέχουμε να μην αφήσουμε πολύ ώρα τη στραπατσάδα στη φωτιά γιατί θα στεγνώσει. Λίγο πριν αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά πασπαλίζουμε με την ξερή ρίγανη και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο ή βασιλικό.
  • Σερβίρουμε τη στραπατσάδα αμέσως με φρυγανισμένο ψωμί.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κol Βorek πίτες

Συνταγή για kol borek πίτες !

Προζυμένιο ψωμί με σπόρους chia

Ψωμί με προζύμι χωρίς μίξερ και μόνο 4 υλικά. Φτιάξτε το πιο τραγανό ψωμί με σπόρους της επιλογής σας. Νόστιμο και με την πιο εύκολη συνταγή!

Μηλόπιτα μαρτίνι

Μηλόπιτα σε μαρτίνι να την πιεις στο ποτήρι!

Περισσότερα άρθρα

Μυστικά για τέλειους κουραμπιέδες

Απίθανοι, τραγανοί, βουτυράτοι κουραμπιέδες στο πι και φι!

Το απαραίτητο υλικό για άψογο σπιτικό παγωτό

Αρκεί να ξέρετε τη σωστή μέθοδο για να φτιάξετε το τέλειο παγωτό, μαζί με ένα μικρό μυστικό.

Ιδέες για να διακοσμήσετε τη βασιλόπιτα

Η φετινή βασιλόπιτα θα είναι η ομορφότερη χάρη σε αυτά τα μικρά μυστικά διακόσμησης!

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ