Στραπατσάδα (αυγά με ντομάτα & φέτα)

Στραπατσάδα

Χρόνος προετοιμασίας: 5 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 25 minutes

Συνολικός χρόνος: 30 minutes

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 337

Στραπατσάδα

Στραπατσάδα ή αυγά καγιανά από τον Τάσο Αντωνίου. Μια γευστική καλοκαιρινή και παραδοσιακή συνταγή για αυγά με ντομάτα και φέτα! Φτιάξτε την σήμερα κιόλας.

Υλικά

1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
4 αυγά
250 γρ. φέτα
¼ φλιτζ. φρέσκος δυόσμος ή βασιλικός, ψιλοκομμένος
¼ φλιτζ.ελαιόλαδο (25 γρ.)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ ρίγανη ξερή

Εκτέλεση

Βυθίζουμε τις ντομάτες σε νερό που βράζει για μερικά δευτερόλεπτα. Χαράζουμε τις ντομάτες με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια τραβάμε τη φλούδα με το χέρι.
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, αφήνουμε τις ντομάτες να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Θρυμματίζουμε τη φέτα και την προσθέτουμε στα αυγά ανακατεύοντας καλά.
Ρίχνουμε στις ντομάτες το μείγμα αυγών και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αυγά και να σφίξουν ελαφρά.
Προσέχουμε να μην αφήσουμε πολύ ώρα τη στραπατσάδα στη φωτιά γιατί θα στεγνώσει. Λίγο πριν αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά πασπαλίζουμε με την ξερή ρίγανη και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο ή βασιλικό.
Σερβίρουμε τη στραπατσάδα αμέσως με φρυγανισμένο ψωμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.