ΑρχικήΣυνταγέςΣτραπατσάδα

Στραπατσάδα (αυγά με ντομάτα & φέτα). Μια αγαπημένη ελληνική συνταγή απλή, με λίγα υλικά και πολύ νοστιμιά από τον Τάσο Αντωνίου.

Στραπατσάδα (αυγά με ντομάτα & φέτα)
Εκτύπωση

Στραπατσάδα (αυγά με ντομάτα & φέτα)

Στραπατσάδα ή αυγά καγιανά από τον Τάσο Αντωνίου. Μια γευστική καλοκαιρινή και παραδοσιακή συνταγή για αυγά με ντομάτα και φέτα! Φτιάξτε την σήμερα κιόλας.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Στραπατσάδα (αυγά με ντομάτα & φέτα)
Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 25 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 337θερμίδες

Υλικά

  • 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. φέτα
  • ¼ φλιτζ. φρέσκος δυόσμος ή βασιλικός ψιλοκομμένος
  • ¼ φλιτζ.ελαιόλαδο 25 γρ.
  • Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ ρίγανη ξερή

Εκτέλεση

  • Βυθίζουμε τις ντομάτες σε νερό που βράζει για μερικά δευτερόλεπτα. Χαράζουμε τις ντομάτες με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια τραβάμε τη φλούδα με το χέρι.
  • Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, αφήνουμε τις ντομάτες να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Θρυμματίζουμε τη φέτα και την προσθέτουμε στα αυγά ανακατεύοντας καλά.
  • Ρίχνουμε στις ντομάτες το μείγμα αυγών και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αυγά και να σφίξουν ελαφρά.
  • Προσέχουμε να μην αφήσουμε πολύ ώρα τη στραπατσάδα στη φωτιά γιατί θα στεγνώσει. Λίγο πριν αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά πασπαλίζουμε με την ξερή ρίγανη και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο ή βασιλικό.
  • Σερβίρουμε τη στραπατσάδα αμέσως με φρυγανισμένο ψωμί.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πίτσα γλυκιά με σοκολάτα

Πανεύκολη και απόλυτα λαχταριστή συνταγή για πίτσα με επικάλυψη πραλίνα φουντουκιού και τυρί μασκαρπόνε.

Ρολό σπανάκι με σολομό

Ένα υπέροχο ρολό με ζύμη από σπανάκι και γέμιση τυρί κρέμα και καπνιστό σολομό.

Σπανακοπιτάκια

Ένα ορεκτικό νόστιμο, θρεπτικό και πολύ εύκολο. Αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή για σπανακοπιτάκια σε μπουκίτσες.

Περισσότερα άρθρα

Η διατροφή του Πάσχα

Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή μας κατά την περίοδο του Πάσχα;

Γιατί οι Γάλλοι γιορτάζουν σήμερα την ημέρα της κρέπας;

Ένα έθιμο με πολύ συγκεκριμένο τελετουργικό το οποίο, αν τηρηθεί κατά γράμμα, έχει ευχάριστα αποτελέσματα για την οικογένεια!

Ψήσιμο στη λαδόκολλα, όλα τα μυστικά της επιτυχίας!

Το ψήσιμο στη λαδόκολλα είναι ένας εύκολος, ξεκούραστος αλλά και εντυπωσιακός τρόπος να ψήσετε και να παρουσιάσετε τις δημιουργίες σας!

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ