Οι σαλάτες είναι δροσερές, αναζωογονητικές και περιλαμβάνουν την ανάμειξη διαφορετικών γεύσων και υφών που συνεπαίρνουν τον ουρανίσκο. Για να φτιάξουμε όμως την τέλεια σαλάτα πρέπει να πετύχουμε τη βινεγκρέτ η οποία θα αναδείξει τα λαχανικά.
Ποιο είναι το υλικό που απογειώνει λοιπόν τη βινεγκρέτ; Όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται, είναι το νερό! Η συγγραφέας και σεφ Samin Nosrat (γνωστή και από το ντοκιμαντέρ Salt, Fat, Acid, Heat του Netflix) υποστηρίζει ότι το νερό είναι το συστατικό που δένει όλα τα υλικά όπως το ξύδι, το κρεμμύδι και η μουστάρδα. Τα υλικά αυτά μεμονωμένα έχουν έντονη γεύση και ίσως να μην ταιριάξουν μεταξύ τους. Λίγο ζεστό νερό όμως βοηθάει να δέσουν αρμονικά οι γεύσεις και επιτρέπει σε κάθε υλικό να βγάλει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.
Φυσικά το μυστικό αυτό δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη συνταγή για βινεγκρέτ. Είτε φτιάχνετε μια βινεγκρέτ με μέλι και μουστάρδα είτε ένα ντρέσινγκ για σαλάτα του Καίσαρα, λίγο ζεστό νερό θα χαρίσει υπέροχη γεύση στη σαλάτα σας.