Το προϊόν της εβδομάδας: Matcha Ninja

Matcha Ninja

Όσο η υγιεινή διατροφή γίνεται πιο δημοφιλής στο κοινό, τα λεγόμενα superfoods κατακτούν ολοένα και περισσότερο έδαφος, με το τσάι matcha να αποκτά όλο και περισσότερους fans. Πρόσφατα δοκιμάσαμε το Matcha Ninja, το οποίο χρησιμοποιεί αποκλειστικά την καλύτερη ποιότητα τσαγιού matcha, και μυηθήκαμε στην τελετουργία απόλαυσης μιας κούπας matcha.

Η matcha προέρχεται αρχικά από την Κίνα (όπως άλλωστε όλες οι ρίζες πράσινου τσαγιού) και ταξίδεψε στην Ιαπωνία περί τα τέλη του 12ου αιώνα. Πολλοί τη θεωρούν superfood γιατί έχει σπουδαία οφέλη για τον οργανισμό.

Η λέξη “Matcha” σημαίνει τσάι σε σκόνη. Στην ουσία πρόκειται για ολόκληρα φύλλα πράσινου τσαγιού της ποικιλίας tencha τα οποία έχουν αλεστεί σε σκόνη. Η διαφορά του τσαγιού matcha με το κλασικό τσάι είναι ότι η αυθεντική μάτσα διαχωρίζεται από τα απλά φύλλα πράσινου τσαγιού ξεκινώντας από τον τρόπο καλλιέργειας και παραγωγής της.

Ακριβώς επειδή πρόκειται για ρόφημα τσαγιού με αλεσμένο ολόκληρο ολόκληρο το φύλλο, σε αντίθεση με το κλασικό πράσινο τσάι το οποίο καταναλώνεται ως εκχύλισμα, προσλαμβάνεις 137 φορές τα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού και 12 φορές την θρεπτική του αξία.

Ωστόσο δεν είναι όλα τα τσάγια matcha το ίδιο. Η ανώτατη ποιότητα matcha είναι το Ceremonial Grade και τo Matcha Ninja είναι 100% ceremonial grade. Αυτή η κατηγορία είναι η τελετουργική matcha που παίρνει το όνομά της από τις παραδοσιακές τελετές των Βουδιστών μοναχών που το καταναλώνουν προκειμένου να τους βοηθήσει να διαλογιστούν. Η γεύση της καλής ποιότητας Matcha είναι umami, γνωστή και ως η πέμπτη αίσθηση. Δεν πρέπει να είναι πικρή χωρίς να χρειάζεται προσθήκη ζάχαρης ή άλλου γλυκαντικού.

Ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά έχει το Matcha Ninja, με διακριτικά γλυκιά γεύση, φρουτώδεις νότες και χωρίς καμία πικράδα στην επίγευση. Επιπλέον πρόκειται για το μοναδικό στον κόσμο με τριπλή (!) βιολογική πιστοποίηση που εγγυάται ότι είναι απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα και φυτοφάρμακα. Τέλος θα παρατηρήσεις ότι διαλύεται εξαιρετικά εύκολα σε ζεστό ή κρύο νερό χωρίς τη χρήση του ειδικού αναδευτήρα, αφού αλέθεται για περισσότερη ώρα και πιο αργά από την παραδοσιακή matcha. 

Το Matcha Ninja διατίθεται σε διάφορες παραλλαγές εκτός της κλασικής matcha με το έντονο πράσινο χρώμα:

  • Pu’erh tea ή αλλιώς τσάι που έχει υποστεί ζύμωση. Παράγεται από αποξηραμένα φύλλα τσαγιού, τα οποία κατόπιν συλλέγονται, οξειδώνονται πλήρως (αφήνονται να ωριμάσουν πολύ περισσότερο καιρό από οποιοδήποτε άλλο τσάι) και στην συνέχεια υφίστανται ζύμωση
  • Blue Matcha, δηλαδή τα ξηρά άνθη του φυτού Butterfly Pea (η επιστημονική ονομασία του είναι Clitoria Ternatea), ένα βότανο που δεν περιέχει καφεΐνη, καθιστώντας το εξαιρετικά δημοφιλές με ευρύτερο κοινό. Τα φύλλα συλλέγοντα με το χέρι, αποξηραίνονται και έπειτα αλέθονται σε πολύ λεπτή πούδρα. Το χρώμα του είναι έντονο μπλε, το οποίο και προέρχεται από τα πέταλα του βοτάνου και είναι απόλυτα φυσικό!

Θα βρεις το Matcha Ninja σε επιλεγμένα delicatessen, ενημερωμένα καφέ και γυμναστήρια αλλά και online στο www.matchaninja.com.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.