ΑρχικήΣυνταγέςΜελάτα τηγανητά αυγά

Μελάτα τηγανητά αυγά

Εκτύπωση

Μελάτα τηγανητά αυγά

Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Μελάτα τηγανητά αυγά
Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 15 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 321θερμίδες

Υλικά

  • 6 φέτες μπέικον
  • 150 γραμμ. ασπρομανίταρα μικρά φρέσκα κομμένα στη μέση
  • 150 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 ολόφρεσκα αυγά
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι προαιρετικά
  • Λίγη ρόκα ή πράσινη σαλάτα
  • 6 φέτες φρυγανισμένο ψωμί
  • Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ροδίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λίπος και να κρυώσει. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια στη μέση. Τα ρίχνουμε στο λίπος του τηγανιού και τα σοτάρουμε για 5΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και τα ντοματίνια να μελώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και τα βγάζουμε σε πιάτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
    Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Προσεκτικά σπάμε τα αυγά (μάτια) στο τηγάνι. Σιγοτηγανίζουμε τα αυγά μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει μελάτος, για περίπου 5΄. Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ξανά στα αυγά το τραγανό μπέικον, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Σερβίρουμε αμέσως πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί. Συνοδεύουμε με ρόκα ή πράσινη σαλάτα.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κεϊμά γιαουρτλού

Το πιο λαχταριστό κεϊμά γιαουρτλού! Ένα αυθεντικό πολίτικο φαγητό που θυμίζει το κλασικό γιαουρτλού. Προσθέστε στη συνταγή μπαχαρικά της αρεσκείας σας και απογειώστε την.

Σαλάτα κουνουπίδι, μπαχαρικά και σως γιαούρτι ταχίνι

Τραγανή σαλάτα με κουνουπίδι και αρωματική σως με γιαούρτι και ταχίνι. Αποτελεί ένα θαυμάσιο κυρίως γεύμα, ιδανικό για το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Θεϊκά ποπ κορν στο σπίτι!

Αν οι ταινίες ήταν σνακ, θα ήταν φρεσκοψημένο ποπ κορν! Ετοιμάζεσαι για μαραθώνιο Netflix και back to back προβολές αγαπημένων ταινιών και σειρών; Σε...

Περισσότερα άρθρα

Τα 6 μυστικά για φανταστικό μουσακά

Τα μυστικά που πρέπει να ξέρεις για να φτιάξεις τέλειο μουσακά.

Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα

Ένας πλήρης οδηγός με όλα όσα πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε τα σαρακοστιανά καλούδια για το γιορτινό τραπέζι.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ