Γλυκό black forest σε ποτηράκια

Ατομικό black forest
Γλυκό black forest σε ποτηράκια

Χρόνος προετοιμασίας: 15 minutes

Μερίδες: 6

Θερμίδες: 206

Γλυκό black forest σε ποτηράκια

Συνταγή για τέλειο γλυκό με black forest σε ποτηράκια. Ιδανικό για κέρασμα της τελευταίας στιγμής.

Υλικά

3-4 κομμάτια κέικ σε τρίμματα
600 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
300 γρ. κουβερτούρα και λίγη επιπλέον για το γαρνίρισμα
50 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη μους σοκολάτας: Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε 150 γρ. κρέμα γάλακτος χωρίς να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η γκανάς σοκολάτας. Όταν είναι έτοιμη, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα 150 γρ. κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο απαλό μείγμα. Αναμειγνύουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος με τη γκανάς σοκολάτας και αφήνουμε στην άκρη

Ετοιμάζουμε τη σαντιγί: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα 300 γρ. κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα. 

Μοντάρουμε το τράιφλ: Σε ατομικά βαζάκια ή ποτηράκια στρώνουμε το κέικ. Συνεχίζουμε με τη σαντιγί, τη μους σοκολάτας και το γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Επαναλαμβάνουμε αν χρειαστεί τις στρώσεις μέχρι να γεμίσει το σκεύος. Επικαλύπτουμε την κορυφή με τριμμένη σοκολάτα και επιπλέον βύσσινο.

 

https://www.mamapeinao.gr/black-forest/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.