ΑρχικήΣυνταγέςΜελάτα τηγανητά αυγά

Μελάτα τηγανητά αυγά

Εκτύπωση

Μελάτα τηγανητά αυγά

Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Μελάτα τηγανητά αυγά
Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 15 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 321θερμίδες

Υλικά

  • 6 φέτες μπέικον
  • 150 γραμμ. ασπρομανίταρα μικρά φρέσκα κομμένα στη μέση
  • 150 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 ολόφρεσκα αυγά
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι προαιρετικά
  • Λίγη ρόκα ή πράσινη σαλάτα
  • 6 φέτες φρυγανισμένο ψωμί
  • Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ροδίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λίπος και να κρυώσει. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια στη μέση. Τα ρίχνουμε στο λίπος του τηγανιού και τα σοτάρουμε για 5΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και τα ντοματίνια να μελώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και τα βγάζουμε σε πιάτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
    Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Προσεκτικά σπάμε τα αυγά (μάτια) στο τηγάνι. Σιγοτηγανίζουμε τα αυγά μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει μελάτος, για περίπου 5΄. Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ξανά στα αυγά το τραγανό μπέικον, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Σερβίρουμε αμέσως πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί. Συνοδεύουμε με ρόκα ή πράσινη σαλάτα.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Αρνί πατούδο από τη Νάξο

Μία ιδέα για πασχαλινό αρνί είναι να το ψήσετε στον φούρνο. Το αρνί πατούδο, μια συνταγή από τη Νάξο, είναι ζουμερό και έχει μια πεντανόστιμη γέμιση από συκώτι, τυρί, μυρωδικά και ρύζι.

Σπιτικός γύρος στο τηγάνι

Σπιτικός γύρος στο τηγάνι από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε γύρο λαχταριστό και τόσο ζουμερό μέσα σε χρόνο μηδέν, εύκολα και πολύ οικονομικά.

Παστιτσάδα Κέρκυρας

Η αυθεντική συνταγή για παστιτσάδα Κέρκυρας από τον Τάσο Αντωνίου! Φέρνουμε την παραδοσιακή παστιτσάδα με μελωμένο κρέας, πλούσια σάλτσα και μπαχαρικά στο πιάτο σας.

Περισσότερα άρθρα

Tips για τέλειες μακαρονάδες

Απανταχού μακαρονάδες ενωθείτε και μάθετε τα tips για την τέλεια μακαρονάδα!

9 σούπερ συνταγές για ταπεράκι στο γραφείο

Σας προτείνουμε 9 εύκολες, γρήγορες, οικονομικές και υγιεινές συνταγές για το ταπεράκι στο γραφείο.

Το μυστικό των σεφ για άψογα και πεντανόστιμα μανιτάρια

Πείτε αντίο στα μουλιασμένα μανιτάρια με αυτό το μυστικό για τέλειο μαγείρεμα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ