ΑρχικήΆρθραΛαχταριστά φουρνιστά μήλα hasselback

Λαχταριστά φουρνιστά μήλα hasselback

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Αν οι πατάτες hasselback (βρείτε τη συνταγή με ένα κλικ εδώ) είναι ορεκτικό ή συνοδευτικό που μαγνητίζει το βλέμμα  σας με την εμφάνισή του και γαργαλά ευχάριστα τον ουράνισκο σας με τη γεύση του, τότε τα μήλα hasselback θα γίνουν το αγαπημένο σας επιδόρπιο! Λαχταριστά και πεντανόστιμα, τα μήλα hasselback ψήνονται πολύ εύκολα στον φούρνo και εμείς σας δείχνουμε βήμα-βήμα αυτή την υπέροχη γλυκιά συνταγή.

Υλικά

  • 2 μεγάλα ώριμα μήλα, ξεφλουδισμένα, κομμένα στη μέση και χωρίς σπόρια
  • 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 1/2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 3/4 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κ.γλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • παγωτό βανίλια 

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μήλα σε ένα μεγάλο πιάτο με την κοίλη επιφάνεια μέρος προς τα πάνω. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε κατά μήκος σε  λεπτές φέτες, κάνοντας πτυχές στην επιφάνειά τους, χωρίς όμως να τα κόψουμε μέχρι το κάτω μέρος. Μεταφέρουμε τα μήλα σε ένα βουτυρωμένο ταψί, με την κομμένη πλευρά  τους προς τα πάνω.

Σε μικρό μπολ, ανακατεύουμε 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη, 1 κ.σ. βούτυρο με ½ κ.γλ. κανέλα. Αλείφουμε τα μήλα με το μείγμα. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 20  λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα. Μόλις τα μήλα έχουν μαλακώσει και χρυσαφίσει καλά, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, χωρίς να τον σβήσουμε, και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βρείτε περισσότερα απίθανα γλυκά με μήλα κάνοντας κλικ εδώ!

Σε μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το βούτυρο, την κανέλα με τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι και το αλάτι. Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε ισόποσα κάθε πτυχή των μήλων και τα βάζουμε ξανά στον φούρνο να ψηθούν στους 200oC για 10 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια. Μια ακόμα πρόταση σερβιρίσματος; Γαρνίρουμε με πλούσιο σιρόπι καραμέλας!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Pancakes με μπανάνα & σοκολάτα

Συνταγή για pancakes με μπανάνα, σως σοκολάτας και φιστίκι. Αφράτο, εύκολο μείγμα για pancakes έτοιμο σε λίγα μόνο λεπτά!

Κουλουράκια με τρια υλικά

Τα πιο εύκολα και γρήγορα μπισκότα με τρια υλικά από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε τα πιο αρωματικά μπισκότα βουτύρου με οικονομικά και καθημερινά υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Κέικ με καρότο και κρέμα σοκολάτας

Συνταγή για κέικ κακάο με καρότο και κρέμα σοκολάτας!

Περισσότερα άρθρα

Ακουαφάμπα: το vegan superfood & υποκάταστατο αυγών, φτιάχνεται από ρεβύθια!

Το ακουαφάμπα είναι υποκατάστατο του αυγού, δε λείπει από καμία κουζίνα των vegans, έχει τεράστια διατροφική αξία και παράγεται από τα ρεβύθια!

Ανακαλύψαμε το πρώτο vegan τσουρέκι της πόλης!

O Στέφανος Διαμαντόπουλος φτιάχνει στον Πειραιά το πιο νόστιμο και πρωτότυπο vegan τσουρέκι της πόλης. Εκτός αυτού, εδώ θα βρεις περίτεχνα σοκολατένια αυγά και μοναδικές τούρτες από ζαχαρόπαστα για κάθε περίσταση.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε τη σχάρα της ψησταριάς;

Μάθετε μυστικά για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τη σχάρα από λίπη και υπολείμματα τροφών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ