Πατατόσουπα βελουτέ

Πατατόσουπα βελουτέ

Πατατόσουπα βελουτέ, αγαπημένη, εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή.

Πατατόσουπα βελουτέ
Εκτύπωση
5 from 2 votes

Πατατόσουπα βελουτέ

Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα45 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Course: Σούπες
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Πατατόσουπα βελουτέ
Servings: 2
Θερμίδες: 423 θερμίδες

Υλικά


  • 1 παστινάκι ή λευκό καρότο
    350 γρ. πατάτες
    6 σκελίδες σκόρδο
    150 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
    1 λίτρο νερό
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    μαϊντανό και κρουτόν για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, το λευκό καρότο και το σκόρδο. Κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και το καρότο.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να χρυσίσουν.Ανακατεύουμε τακτικά. Όταν τα λαχανικά να ροδίσουν, ρίχνουμε το νερό και λίγο ακόμα αλάτι. Αφήνουμε να βράσουν 45 λεπτά, καλύπτοντας με το καπάκι. Αν τα λαχανικά “πιουν” το νερό τους, προσθέτουμε επιπλέον. Βάζουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ μαζί με λίγο ζωμό από την κατσαρόλα. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και διαλύουμε με λίγο νερό μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον αλατοπίπερο και μπαχαρικά.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρουτόν.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.