Πατατόσουπα βελουτέ, αγαπημένη, εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή.
Εκτύπωση
Πατατόσουπα βελουτέ
Μερίδες 2
Θερμίδες 423θερμίδες
Υλικά
1 παστινάκι ή λευκό καρότο
350 γρ. πατάτες
6 σκελίδες σκόρδο
150 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
1 λίτρο νερό
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μαϊντανό και κρουτόν για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, το λευκό καρότο και το σκόρδο. Κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και το καρότο.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να χρυσίσουν.Ανακατεύουμε τακτικά. Όταν τα λαχανικά να ροδίσουν, ρίχνουμε το νερό και λίγο ακόμα αλάτι. Αφήνουμε να βράσουν 45 λεπτά, καλύπτοντας με το καπάκι. Αν τα λαχανικά “πιουν” το νερό τους, προσθέτουμε επιπλέον. Βάζουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ μαζί με λίγο ζωμό από την κατσαρόλα. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και διαλύουμε με λίγο νερό μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον αλατοπίπερο και μπαχαρικά.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρουτόν.
Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Υπέροχη συνταγή!
Υπέροχη συνταγή Τασο!