Μους σοκολάτας

Η πιο εύκολη συνταγή για αφράτη μους σοκολάτας. Χρησιμοποιήστε κουβερτούρα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο.

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 8

Μους σοκολάτας

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο σε κατσαρολάκι με λίγο νερό που βράζει, χωρίς το νερό να ακουμπάει τον πάτο του μπολ. Στο μίξερ χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαρέγκα, δλαδή μέχρι να σχηματιστεί ένα σφιχτό λευκό μείγμα με σκληρές κορυφές. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το κακάο, το νεσκαφέ και την κανέλα. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) απαλά, με κυκλικές κινήσεις. Όταν ενωθούν τα υλικά, η μους σοκολάτας είναι έτοιμη. Σερβίρουμε σε μπολάκια. Η μους διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

 

Για 6 - 8 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά

 

 

Συνταγή: Στέφανος Διαμαντόπουλος

Φωτογραφία: Τάσος Αντωνίου