Μους σοκολάτας

Μους σοκολάτας

Χρόνος προετοιμασίας: 15 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 10 minutes

Μερίδες: 8

Υλικά

6 ασπράδια αυγού
150 γραμμάρια ζάχαρη
20 γραμμάρια κακάο
1 γραμμάριο κανέλα
1 γραμμάριο νεσκαφέ
350 γραμμάρια σοκολάτα υγείας
300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο σε κατσαρολάκι με λίγο νερό που βράζει, χωρίς το νερό να ακουμπάει τον πάτο του μπολ. Στο μίξερ χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαρέγκα, δλαδή μέχρι να σχηματιστεί ένα σφιχτό λευκό μείγμα με σκληρές κορυφές. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το κακάο, το νεσκαφέ και την κανέλα. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) απαλά, με κυκλικές κινήσεις. Όταν ενωθούν τα υλικά, η μους σοκολάτας είναι έτοιμη. Σερβίρουμε σε μπολάκια. Η μους διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

 

Για 6 - 8 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά

 

 

Συνταγή: Στέφανος Διαμαντόπουλος

Φωτογραφία: Τάσος Αντωνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.