Νέα συσκευή βελτιώνει το κρασί με τη βοήθεια ηχητικών κυμάτων

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Τι κάνει ένα κρασί ιδιαίτερο; Μα, φυσικά, τα αρώματά του και η γεύση του που οφείλεται στην ποικιλία των αμπελιών, στην παραμονή του στο βαρέλι, στον τρόπο συντήρησης, ακόμα και στην ποιότητα του φελλού που χρησιμοποιείται για να σφραγιστεί το  μπουκάλι. Πλέον, από εδώ και πέρα τον πρώτο λόγο για τη γεύση του κρασιού θα τον έχει η τεχνολογία και τα ηχητικά κύματα.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα συσκευή Sonic Decanter υπόσχεται ότι μπορεί να βελτιώσει τη γεύση οποιουδήποτε κρασιού. Οι κατασκευαστές της υποστηρίζουν ότι η συσκευή μπορεί να μαλακώσει τις τανίνες που περιέχει κάθε κρασί με αποτέλεσμα να βελτιωθούν αισθητά η γεύση και το χρώμα του. Εξηγούν ότι αυτό γίνεται εφικτό με την προσθήκη στη συσκευή εμφιαλωμένου νερού καθώς και  με τη βοήθεια των ηχητικών κυμάτων που αναπτύσσει η Sonic Decanter  την οποία διοχευτεύει μέσα στο μπουκάλι του κρασιού. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι αρκούν μόνο 20 λεπτά για να βελτιωθεί η γεύση του κρασιού, ακόμα και εκείνου που έχουμε ήδη ανοίξει. 

Η εν λόγω συσκευή είναι πολύ απλή ως προς τη χρήση της. Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσθέσουμε νερό στην ειδική θήκη, να τοποθετήσουμε μέσα στη συσκευή το μπουκάλι με το κρασί, να πατήσουμε το κουμπί για έναρξη λειτουργίας και να περιμένουμε 20 λεπτά. Κι αν ακόμα δεν έχετε πειστεί, ίσως το βίντεο να σας κάνει να αλλάξετε γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.