ΑρχικήΆρθραΝέα συσκευή βελτιώνει το κρασί με τη βοήθεια ηχητικών κυμάτων

Νέα συσκευή βελτιώνει το κρασί με τη βοήθεια ηχητικών κυμάτων

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Τι κάνει ένα κρασί ιδιαίτερο; Μα, φυσικά, τα αρώματά του και η γεύση του που οφείλεται στην ποικιλία των αμπελιών, στην παραμονή του στο βαρέλι, στον τρόπο συντήρησης, ακόμα και στην ποιότητα του φελλού που χρησιμοποιείται για να σφραγιστεί το  μπουκάλι. Πλέον, από εδώ και πέρα τον πρώτο λόγο για τη γεύση του κρασιού θα τον έχει η τεχνολογία και τα ηχητικά κύματα.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα συσκευή Sonic Decanter υπόσχεται ότι μπορεί να βελτιώσει τη γεύση οποιουδήποτε κρασιού. Οι κατασκευαστές της υποστηρίζουν ότι η συσκευή μπορεί να μαλακώσει τις τανίνες που περιέχει κάθε κρασί με αποτέλεσμα να βελτιωθούν αισθητά η γεύση και το χρώμα του. Εξηγούν ότι αυτό γίνεται εφικτό με την προσθήκη στη συσκευή εμφιαλωμένου νερού καθώς και  με τη βοήθεια των ηχητικών κυμάτων που αναπτύσσει η Sonic Decanter  την οποία διοχευτεύει μέσα στο μπουκάλι του κρασιού. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι αρκούν μόνο 20 λεπτά για να βελτιωθεί η γεύση του κρασιού, ακόμα και εκείνου που έχουμε ήδη ανοίξει. 

Η εν λόγω συσκευή είναι πολύ απλή ως προς τη χρήση της. Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσθέσουμε νερό στην ειδική θήκη, να τοποθετήσουμε μέσα στη συσκευή το μπουκάλι με το κρασί, να πατήσουμε το κουμπί για έναρξη λειτουργίας και να περιμένουμε 20 λεπτά. Κι αν ακόμα δεν έχετε πειστεί, ίσως το βίντεο να σας κάνει να αλλάξετε γνώμη.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παστίτσιο με λιαστή ντομάτα και μπεσαμέλ γιαουρτιού

Παστίτσιο πεντανόστιμο με βελούδινη μπεσαμέλ γιαουρτιού, λιαστή ντομάτα και μελωμένο αρωματικό κιμά με καρότο και σέλερι.

Κορμός λευκής σοκολάτας (λευκό μωσαϊκό)

Κορμός λευκής σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου. Σερβίρεται ως γλυκό μετά το γεύμα, σε παιδικά γενέθλια ή σαν κέρασμα της τελευταίας στιγμής.

Mont Blanc της Εύης Παπαδοπούλου

Μοναδική συνταγή για Mont Blanc με κάστανα από την Εύη Παπαδοπούλου.

Περισσότερα άρθρα

7 τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν στο φούρνο μικροκυμάτων

7 τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ στον φούρνο μικροκυμάτων.

6 λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε σάλτσα για ζυμαρικά

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε σάλτσα ζυμαρικά. Δείτε πώς θα τα διορθώσετε εύκολα και γρήγορα!

Το κόλπο για να συντηρείτε το τυρί για μήνες

Το μυστικό κόλπο για να συντηρείτε το τυρί για μήνες. Δείτε επίσης συνταγές για να αξιοποιήσετε το κατεψυγμένο τυρί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ