Σπαγγέτι Amatriciana

Σπαγγέτι Amatriciana

Σπαγγέτι Amatriciana, αγαπημένη ιταλική συνταγή. Δοκιμάστε τη σήμερα.

5 from 1 vote
Σπαγγέτι Amatriciana
Σπαγγέτι Amatriciana
Προετοιμασία
10 λεπτά
Εκτέλεση
20 λεπτά
Συν. Χρόνος
30 λεπτά
 
Μακαρονάδα Αματριτσιάνα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια ιδιαίτερη ιταλική μακαρονάδα με πικάντικη σάλτσα και αλλαντικό. Αντικαταστήστε την πανσέτα με guanciale για αυθεντική γεύση Ιταλίας!
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 520 θερμίδες
Υλικά
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 1/2 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κομμάτια πανσέτα
  • 1 κρεμμύδι μικρό
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 5 ντομάτες 2 φλιτζάνια τριμμένες ντομάτες και 2 ολόκληρες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε σε μικρά καρέ την πανσέτα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την πανσέτα. Την βγάζουμε και την ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπερίτσα. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 6 - 7 λεπτά μέχρι να γίνει πιο πυκνή. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πανσέτα. Βράζουμε τα σπαγγέτι μας, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στην σάλτσα. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, αραιώνουμε με λίγο από το νερό ζυμαρικών.

Δείτε επίσης: Κέικ κλασσικό και πολύ εύκολο

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.