Σπαγγέτι Amatriciana, αγαπημένη ιταλική συνταγή. Δοκιμάστε τη σήμερα.
Εκτύπωση
Σπαγγέτι Amatriciana
Μακαρονάδα Αματριτσιάνα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια ιδιαίτερη ιταλική μακαρονάδα με πικάντικη σάλτσα και μπέικον.
Μερίδες 4
Θερμίδες 520θερμίδες
Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 90 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 κ.γλ. μπούκοβο
- 50 ml λευκό κρασί
- 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 250 γρ. σπαγγέτι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente όσο ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
- Ζεσταίνουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε to μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Αρωματίζουμε με μια σκελίδα σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε να βγάλει τα αρώματά του. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα μας ολόκληρα ντοματάκια. Με τη σπάτουλα πιέζουμε απαλά τα ντοματάκια να διαλυθούν. Αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά. Θέλουμε να δέσει η σάλτσα χωρίς να γίνει πολύ πηχτή.
- Μεταφέρουμε στο τηγάνι τα σπαγγέτι που βράσαμε χωρίς να τα στραγγίξουμε. Το νερό από το βράσιμο θα βοηθήσει να δέσει ακόμη πιο ωραία η σαλτσούλα μας. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας σε πιάτα και την απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστή.
Βίντεο συνταγής
Δείτε επίσης: Κέικ κλασσικό και πολύ εύκολο
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Μπραβο πολυ ωραια συνταγη!
TOP συνταγη. Μας εχεις τρελανει. Και το βιντεο φοβερο. Θελουμε και αλλα. Κανε μερικα με ρυζι 3αλφα με τις συνταγες σου στον Σκλαβενιτη please.