Στη νέα στήλη The Tastemakers, ο Τάσος Αντωνίου συναντά προσωπικότητες που καθορίζουν τις τάσεις στη γεύση, τη γαστρονομία και γενικότερα το food culture.
Αυτή την εβδομάδα, καλωσορίζουμε την σεφ Νένα Ισμυρνόγλου.
Ποιο συστατικό βρίσκουμε πάντα στην κουζίνα σου;
Το λεμόνι! Λατρεύω τον χυμό του, το ξύσμα του, ολόκληρο το φρούτο.
Ένα υλικό που δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό;
Αρωματικά βότανα και ελαιόλαδο.
Θα γινόσουν vegetarian ή vegan; Λες ε; Και να μην ξαναφάω παϊδάκια προβατίνας, κοκορέτσι, γίδα βραστή, αυγοτάραχο, κακαβιά; Μπα…
Τσιμπολόγημα στον καναπέ ή έξοδος για φαγητό;
Εννοείται έξοδος για φαγητό με καλή παρέα.
Μαγειρεύεις στο σπίτι; Αν ναι ποιο φαγητό φτιάχνεις τέλεια;
Μια μέρα, γυρνώντας σπίτι από το δημοτικό σχολείο, μου είπε η Ειρήνη, η αγαπημένη μου κόρη: “Όταν σου λέω ότι πεινάω, εσύ φτιάχνεις κάτι που είναι πάντα τέλειο! Της ώρας!”
Ποιο φαγητό δεν σου αρέσει;
Μου αρέσουν όλα, αρκεί να είναι φρεσκομαγειρεμένα και φτιαγμένα με καλά υλικά.
Ποιο φαγητό σου θυμίζει την παιδική σου ηλικία;
Ντολμαδάκια γιαλαντζί της μαμάς μου. Τόσο μα τόσο μικρά, τυλιγμένα με τέχνη και απίστευτη υπομονή.
Ακολουθήστε τη Νένα Ισμυρνόγλου στο Instagram.