Φτερούγες κοτόπουλο με σάλτσα

Φτερούγες κοτόπουλο με σάλτσα. Αγαπημένη συνταγή για chicken wings!

Φτερούγες κοτόπουλο
Προετοιμασία
5 λεπτά
Εκτέλεση
40 λεπτά
Συν. Χρόνος
45 λεπτά
 
Φτερούγες κοτόπουλο με σάλτσα από τον Τάσο Αντωνίου. Τραγανές φτερούγες από κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα από μέλι και καυτερή πιπεριά!
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 270 θερμίδες
Υλικά
  • 500 γρ. φτερούγες κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα:
  • 1/3 φλιτζ. μέλι
  • 1/3 σάλτσα Sriracha ή άλλη πικάντικη σάλτσα πιπεριάς
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 1/4 κ.γλ. σησαμέλαιο
  • φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
  • σουσάμι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Στη λαμαρίνα του φούρνου στρώνουμε λαδόκολλα. Σε μικρό μπολ αναμειγνύουμε το μπέικιν πάουντερ, την πάπρικα, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τις μισές φτερούγες. Προσθέτουμε το μισό μείγμα μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις υπόλοιπες φτερούγες και αναμειγνύουμε με το υπόλειπα μείγμα μπέικιν. Αραδιάζουμε τις φτερούγες στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  2. Βγάζουμε από τον φούρνο, γυρίζουμε τις φτερούγες για να ψηθούν ομοιόμορφα και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα μέχρι να γίνουν τραγανές και να μαγειρευτούν πλήρως.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
  1. Σε μπολ αναμειγνύουμε το μέλι, τη Sriracha, το λευκό ξύδι και το σησαμέλαιο. Μεταφέρουμε τις ψημένες φτερούγες σε μπολ και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Αναμειγνύουμε καλά. Μεταφέρουμε τις φτερούγες σε πιατέλα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι. Σερβίρουμε τις φτερούγες κοτόπουλο ζεστές.

Δείτε επίσης: Τα καλύτερα μπιφτέκια σε βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.