ΑρχικήΣυνταγέςΚοτόπουλοΦτερούγες κοτόπουλο με σάλτσα

Φτερούγες κοτόπουλο με σάλτσα

Φτερούγες κοτόπουλο με σάλτσα. Αγαπημένη συνταγή για chicken wings!

Φτερούγες κοτόπουλο με σάλτσα
Εκτύπωση

Φτερούγες κοτόπουλο

Φτερούγες κοτόπουλο με σάλτσα από τον Τάσο Αντωνίου. Τραγανές φτερούγες από κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα από μέλι και καυτερή πιπεριά!
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Φτερούγες κοτόπουλο με σάλτσα
Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 40 λεπτά
Συνολικός χρόνος 45 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 270θερμίδες

Υλικά

  • 500 γρ. φτερούγες κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 1/3 φλιτζ. μέλι
  • 1/3 σάλτσα Sriracha ή άλλη πικάντικη σάλτσα πιπεριάς
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 1/4 κ.γλ. σησαμέλαιο
  • φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
  • σουσάμι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Στη λαμαρίνα του φούρνου στρώνουμε λαδόκολλα. Σε μικρό μπολ αναμειγνύουμε το μπέικιν πάουντερ, την πάπρικα, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τις μισές φτερούγες. Προσθέτουμε το μισό μείγμα μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις υπόλοιπες φτερούγες και αναμειγνύουμε με το υπόλειπα μείγμα μπέικιν. Αραδιάζουμε τις φτερούγες στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, γυρίζουμε τις φτερούγες για να ψηθούν ομοιόμορφα και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα μέχρι να γίνουν τραγανές και να μαγειρευτούν πλήρως.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:

  • Σε μπολ αναμειγνύουμε το μέλι, τη Sriracha, το λευκό ξύδι και το σησαμέλαιο. Μεταφέρουμε τις ψημένες φτερούγες σε μπολ και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Αναμειγνύουμε καλά. Μεταφέρουμε τις φτερούγες σε πιατέλα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι. Σερβίρουμε τις φτερούγες κοτόπουλο ζεστές.

Δείτε επίσης: Τα καλύτερα μπιφτέκια σε βίντεο

Δες τις συνταγές μας σε βίντεο και γίνε master στην κουζίνα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μοσχάρι σε σφολιάτα

Λαχταριστό μοσχάρι σε σφολιάτα.

Νόστιμα burgers

Φτιάξτε τα καλύτερα σπιτικά μπέργκερ με τη συνταγή του Τάσου. Χορταστικό, ζουμερό και πεντανόστιμο μπιφτέκι με ψωμάκι και λιωμένο τυρί.

Μακαρόνια με μανιτάρια α λα κρεμ

Συνταγή για μακαρόνια με μανιτάρια α λα κρεμ στο φούρνο!

Περισσότερα άρθρα

Το παγωτό με δυο υλικά που τρέλανε το ίντερνετ

Δες τη συνταγή για παγωτό με δυο μόνο υλικά που έχει τρελάνει το ίντερνετ!

Συνταγές για Σκορδαλιά: όχι μόνο για την 25η Μαρτίου!

Ιδέες για να απογειώσετε τη σκορδαλιά στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου και όχι μόνο!

5 πανέξυπνες χρήσεις για την τσιμπίδα της κουζίνας

Δείτε πέντε πρακτικές και έξυπνες χρήσεις για την τσιμπίδα της κουζίνας. Αυτά τα κόλπα θα σας λύσουν τα χέρια στην κουζίνα!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ