fbpx

Φτερούγες κοτόπουλο με σάλτσα

Φτερούγες κοτόπουλο με σάλτσα. Αγαπημένη συνταγή για chicken wings!

Φτερούγες κοτόπουλο με σάλτσα
Print Recipe
5 from 1 vote

Φτερούγες κοτόπουλο

Φτερούγες κοτόπουλο με σάλτσα από τον Τάσο Αντωνίου. Τραγανές φτερούγες από κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα από μέλι και καυτερή πιπεριά!
Prep Time5 λεπτά
Cook Time40 λεπτά
Total Time45 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Φτερούγες κοτόπουλο με σάλτσα
Servings: 4
Calories: 270θερμίδες

Ingredients

  • 500 γρ. φτερούγες κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 1/3 φλιτζ. μέλι
  • 1/3 σάλτσα Sriracha ή άλλη πικάντικη σάλτσα πιπεριάς
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 1/4 κ.γλ. σησαμέλαιο
  • φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
  • σουσάμι για το γαρνίρισμα

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Στη λαμαρίνα του φούρνου στρώνουμε λαδόκολλα. Σε μικρό μπολ αναμειγνύουμε το μπέικιν πάουντερ, την πάπρικα, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τις μισές φτερούγες. Προσθέτουμε το μισό μείγμα μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις υπόλοιπες φτερούγες και αναμειγνύουμε με το υπόλειπα μείγμα μπέικιν. Αραδιάζουμε τις φτερούγες στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, γυρίζουμε τις φτερούγες για να ψηθούν ομοιόμορφα και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα μέχρι να γίνουν τραγανές και να μαγειρευτούν πλήρως.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:

  • Σε μπολ αναμειγνύουμε το μέλι, τη Sriracha, το λευκό ξύδι και το σησαμέλαιο. Μεταφέρουμε τις ψημένες φτερούγες σε μπολ και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Αναμειγνύουμε καλά. Μεταφέρουμε τις φτερούγες σε πιατέλα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι. Σερβίρουμε τις φτερούγες κοτόπουλο ζεστές.

Δείτε επίσης: Τα καλύτερα μπιφτέκια σε βίντεο

Δες τις συνταγές μας σε βίντεο και γίνε master στην κουζίνα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.