Ο Ferran Adrià στο Χάρβαρντ

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Ειλικρινά, δεν αιφνιδιαστήκαμε όταν μάθαμε πως το φημισμένο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ προσκάλεσε τον σεφ Ferran Adrià να μιλήσει στους σπουδαστές. Κάθε χρόνο, το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο διοργανώνει μια σειρά διαλέξεων με τον τίτλο Science and Cooking Lessons στις οποίες ομιλητές είναι σεφ από όλο τον κόσμο που θεωρούνται αυθεντίες στο είδος τους και κυρίως ανανεωτές της μαγειρικής τέχνης και ζαχαροπλαστικής.

Αυτή τη χρονιά, προσκεκλημένοι είναι ο Καταλανός σεφ-πατέρας της μοριακής γαστρονομίας Ferran Adrià, του οποίου η ομιλία έχει τον τίτλο ‘’Decoding the Creative Process” (Αποκωδικοποιώντας τη δημιουργική διαδικασία), αλλά και η ταλαντούχα και γνωστή για το ιδιαίτερο στυλ στη μαγειρική της Dominique Crenn, που η ομιλία της “Metamorphosis of Taste” (Μεταμόρφωση της γεύσης) θα έχει ως αντικείμενο το πώς η γεύση εξελίσσεται και μεταλλάσσεται με τη δημιουργία νέων πιάτων και μεθόδων παρασκευής.

Η λίστα, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Επιπλέον, έχουν δεχθεί να μιλήσουν ο Bill Yosses, πρώην ζαχαροπλάστης του Λευκού Οίκου, o Ελβετός Daniel Humm, σεφ και ιδιοκτήτης του βραβευμένου εστιατορίου Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης και ο Mark Ladner, σεφ και αυθεντία σε συνταγές ζυμαρικών χωρίς γλουτένη. Δεν έχει ανακοινωθεί από τους διοργανωτές το θέμα της ομιλίας τους, αν και μάλλον θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες διαλέξεις είναι δωρεάν και ανοιχτές και σε μη σπουδαστές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Πάρτε μια γεύση από παλιότερη διάλεξη του Adrià στο Χάρβαρντ στο βίντεο που ακολουθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.